• Описание
 • Пътуване
 • Включва
 • Резервация
 • Допълнителни опции

ПРОГРАМА:
1 ден
05:00-Отпътуване от Варна,ул.Антим1
Транзитно преминаване през Букурещ – столицата на Румъния и най-големият град в страната, а по брой на населението е най-голям и на Балканския полуостров. Отпрвяме се към района на гр. Сланик, който се нарежда на трето място в Европа по добив на сол, след района на Краков в Полша и района на Залцбург в Австрия. Слъник днес е един от най-значимите балнео курорти в Румъния.един от най-атрактивните туристически обекти в Румъния. Солната мината Униря функционира и като санаториум, тъй като високата влажност (около 60%) и голямата концентрация на натриеви йони във въздуха имат силно въздействие при лечението на белодробни заболявания. За да се влезе в мината е необходимо спускане на 210 м под земята посредством специализиран транспорт. Представена е в 14 зали с трапецовидна форма, достигащи до 50 м височина с постоянната температура на въздуха е 13 градуса. Вътре са изградени спортни и детски площадки, кътове за отдих и бюфет. Ще видите статуи от сол на Дечебал и Траян. Разлеждане.
Отпътуване за Букурещ. Настаняване в хотела. Свободно време. Възможност за разходка в Стария квартал „Липскани”, получил името си от търговците, които идвали от Лайпциг (на румънски – Липска). Тук се намират запазени ханове и автентичната бирария „Кару ку бере” /каруца с бира/. Нощувка.
2-ри ден:
Закуска.. Панорамна обиколка на града, която включва преминаване с автобус по главните булеварди на града, зелените паркове и известните площади – Университетски, Римски, Виктория, Революция и Конституция, разглеждане на прекрасните еклектични сгради, много от които в характерния за Букурещ стил „брънковенеск”, Триумфалната арка, палата Кантакузин, двореца Романит – сега Музей на изкуствата, легендарната концертна зала Атенеум – концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30 м, Кралския дворец превърнат в Национална художествена галерия, паметника на крал Карол I, театър Одеон, Военния клуб, Спестовната банка, Историческия музей.
Отпътуване за Президентския дворец „Котрочени“. Дворецът е построен на мястото на манастир, проекта е дело на френският архитект Готеро. Котрочени за кратко е бил дворец на първият румънски крал Карол І и след това преустроен за резиденция на неговите наследници Фердиднад и Мария. Днес в част от комплекса от сгради се помещава и Президентската институция на Румъния. Обиколка на музея „Котрочени “ с местен екскурзовод/около час и половина/.
Свободно време в търговски център „Афипалас Котрочени“, един от големите търговски центрове, разположен в близост до Президентския дворец. Търговски център „Афи Палас Котрочени“ в Букурещ е идеално място за пазаруване, забавление и отдих. Разполага с над 300 магазина с известни марки. За тези, които се интересуват от забавление в Букурещ – разполага с голяма пързалка, картинг писта, стена за катерене, велопътека, езеро с лодки, детски площадки, кино с 20 екрана, и много други атракции
. Отпътуване за България. Почивки по пътя. Пристигане в Русе, Шумен и Варна късно вечерта.

No details found.

Цената включва:
-> транспорт с лицензиран автобус;
-> пътни и гранични такси, паркинг;
-> 1 нощувка със закуска в хотел „ Парламент“4* в Букурещ;
-> панорамен тур на Букурещ
-> екскурзия до солна мина Сланик (без входна такса -> водач от агенцията по време на пътуването;
-> застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица до 69.99 г.

 • Пакет
  Старт
  Край
  Група (Мин-Макс)
  Цени
   
 • Пакет НА ЧОВЕК В ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ
  Старт събота 13.02.2021
  Край неделя 14.02.2021
  30 - 45 Човека
   

Цената НЕ включва:
-> застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит 5000 € за лица 70-84.99 г. – 4 лв.;
лица 85 и повече години не се застраховат;
-> единична стая – 25 лв.;
-> входни такси, туристически такси и билети за градски транспорт.
Котрочени Палас : 45 леи-възрастен, 22 леи-пенсионери над 65 г., 11 леи-ученици/студенти /трябва да представят ученическа/студентска карта, за да ползват намаление/ Входните такси подлежат на препотвърждение преди посещението.
Входна такса за Солна мина Униреа – 30леи за възрастни, 25 леи за хора над 65 г., 20 леи за студенти и ученици, такса за снимане – 15 леи.
• Румънско село – 15 леи ; деца и ученици 4 леи /пенсионери – 8 леи
Допълнителна информация:
* Необходими документи: валиден документ за самоличност: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 г., пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
* Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената при записване и сключване на договор за организирано пътуване; доплащането е най-късно до 20 дни преди датата на отпътуване;
* Настаняването по седалки в автобуса става според последователността на записване;
* Допълнителните мероприятия и услуги се заявяват от туриста при записване и се заплащат при доплащане на екскурзията – осъществяват се при минимум 25 туристи;
* Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 пълноплащащи туристи;
Туроператорът си запазва правото за промяна на реда да посещенията, ако това се наложи от независещи от него причини.