• Описание
 • Пътуване
 • Включва
 • Резервация
 • Допълнителни опции

Програма: Отпътуване от Варна, ул. „Антим 1-ви” в 7:00 ч. Кратка почивка на бензиностанция Лукойл Слънчев бряг. Пристигане около 9:30 ч.в Бургас  от където ще се качим на корабче за остров Света Анастасия в 10:00 ч.

               Островът е изпълнен с богата история и забулен в многобройни легенди.

В миналото, когато на Света Анастасия имало манастир, пирати нападнали острова. Според легендата причина била заровеното от загинал пират златно съкровище. Монасите се затворили в островната църква и се помолили на Света Анастасия да ги избави от набезите. Тя чула молитвите им и изпратила страховита буря, която потопила пиратския кораб. Неговите останки се вкаменили близо до брега на острова, където могат да бъдат видяни и днес. 

Друга легенда разказва, че едни от най-великите мореплаватели в историята – викингите, също са достигали до бреговете на остров Света Анастасия. 

Освен Вкамененият пиратски кораб, на Света Анастасия има още две скални образувания – Гъбата и Дракона. Някои хора твърдят, че на Гъбата е бил погребан монах. 

След 1923 година, островът е превърнат в затвор и бързо си „спечелва” названието „Българският Алкатраз”.

Днес Света Анастасия, привлича многобройни български и чуждестранни туристи с красивата си архитектура и райска гледка. На острова се помещават музей, лекарна, ресторант и църква, която в момента не е действаща, но можете да запалите свещи и да отправите молитви за здраве и благоденствие. Обиколката на острова е с продължителност два часа.

Отпътуване за Созопол. Ще направим кратка обиколка из забележителностите в стария град , възможност за посещение на църквата „Св. св Кирил и Методий“, където се пазят част от мощите на Св. Йоан Кръстител. Свободно време за обяд и самостоятелна разходка из Созопол.

Отпътуване за замъка в Равадиново. Пристигане около 15:30ч. След като прекрачите прага на замъка „Влюбени във вятъра“, ще останете очаровани от прекрасната гледка. Сякаш издигащ се от нищото, замъкът приканва своите посетители с високите си кули, окъпани в слънчева светлина. Постройката напомня на живописните илюстрации от детските книжки с приказки.

Уникалното архитектурно творение разполага с парк, езеро с лебеди и параклис. Из красивите градини, изобилстващи от цветя и зеленина свободно се разхождат пауни, приканващи новодошлите посетители да се потопят в магичната атмосфера на „Влюбен във вятъра”. Обраслите с бръшлян високи кули на замъка неминуемо напомнят за приказния свят на братя Грим и Шарл Перо.

Комплексът е изграден с изключително внимание към детайлите. Прекрасните градини са украсени с фонтани, каменни статуи, фигури на птици, рицари и русалки. Край езерото можете да изпиете по чаша кафе, а защо не и да нахраните снежно-белите лебеди.

Тук, на това приказно място времето сякаш лети. Макар и за кратко, ще имате възможност да се почувствате като герой от старинна приказна история. Освен прекрасна атмосфера, комплексът предлага и различни развлечения като яздене на кон и лов на златни рибки, които несъмнено изпълняват желания.

     Пристигане във Варна около 20:00 ч.

No details found.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Медицинска застраховка за лице до 69,99 г. ;
 • Екскурзоводско обслужване
 • Пакет
  Старт
  Край
  Група (Мин-Макс)
  Цени
   
 • Пакет 1vi tour
  Старт събота 13.06.2020
  Край събота 13.06.2020
  1 - 40 Човека
   
 • Пакет 2ri tour
  Старт събота 11.07.2020
  Край събота 11.07.2020
  1 - 40 Човека
   
 • Пакет 2ri tour
  Старт събота 25.07.2020
  Край събота 25.07.2020
  1 - 40 Човека
   

Цената Не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти- замъка в Равадиново- за група (над 15 човека )15 лв.,ученици 12 лв.,пенсионери 12 лв. за деца до 7 год. безплатно;
 • Кораб до остров Св. Анастасия(двупосочен билет) – 13 лв.; входна такса за музея на острова- 6 лв.,за ученици и пенсионери -3 лв ,деца до 7 год. безплатно;
 • Разходи от личен характер.

Забележка: При лоши метеорологични условия екскурзията до остров Св.”Анастасия”,се заменя с посещение на Акве Калиде.

Mинимален брой участници: 40

Необходими документи: лична карта

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Аркаин тур“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ със  Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  № 03700100002172/ до 31.07.2020г., гр. Варна.