• Описание
  • Пътуване
  • Включва
  • Резервация
  • Допълнителни опции

           30.09.2020 – 4.10.2020 – 3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ

Нещо не ви върви,боледувате,чувствате се смазан или ваш близък човек има проблеми със здравето,бизнеса,намирането на работа, искате отчаяно да срещнете любовта, но все не става? Бегом към Истанбул! Там има християнска църква, която изпълнява желания. Всичките, и без значение дали сте християнин, индус, евреин или мюсюлманин. Стига да вярвате и да се молите искрено, нещата ви ще станат. Има едно условие- желанията се изпълняват само на първо число от месеца. Храмът е известен с много имена – Църквата на Дева Мария, църквата на Изпълнение на желанията, църквата на Ключовете и най-накрая църквата на Светия Източник.  Църквата се посещава от хиляди хора, които на всяко първо число от месеца идват тук, надявайки се желанията им да се сбъднат. На първия ден от всеки месец те  си проправят път по една тясна уличка на Истанбул до двор на храма, посветен на Дева Мария. Там в преддверието на църквата се купуват така наречените „сребърни“ и „златни“ ключета – всяко по 1 турска лира. Те символизират желанията на хората. С този ключ символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и може да си вземе нов ключ с ново желание. Но връщането на ключа е задължително при сбъдване на желанието. А хората, които връщат ключетата, са стотици!
Истанбул е град с многовековна история. Истанбул е протегнал ръце, за да свърже два континента – Азия и Европа. Всъщност обединяващ ги по един своеобразен начин. Едно от малкото места, на които различията не изглеждат като непреодолими бариери, а като свързващи пътища. И ей там, отсреща, във водите на Мраморно море, Истанбул е разпръснал част от скъпоценните камъчета от короната си. Принцовите острови са архипелаг в Мраморно море, на чиито брегове сякаш с магическа пръчка или с лампата на Аладин се пренасяш в мечтания островен рай. Толкова близо до мегаполиса има малко райско островно убежище. Принцовите острови носят спокойствие и са идеално място за отдих сред великолепна природа.

ПРОГРАМА:

1 ден – 31.10.2019

Отпътуване от Варна,ул.Антим 1 в 22.00ч.Нощно пътуване.

2 ден – 01.11.2019

Пристигане в Истанбул сутринта.Първо се отправяме към църквата „Св.ДЕВА  МАРИЯ“ ,наречена от самите жители на Истанбул – „Църквата на първия ден от месеца“ИЛИ църквата с ключетата. Църквата с ключетата се посещава от хиляди хора от цял свят на всяко първо число от месеца. Те си купуват до входа на църквата т.нар. „сребърни” и „златни” ключета – всяко по 1 TL., които символизират желанията на хората. С този ключ символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и може да си вземе нов ключ с ново желание. Но връщането на ключа е задължително при сбъдване на желанието. А хората, които връщат ключетата, са стотици!

След църквата „На първо число“ се отправяме към хотелаза да се настаним при възможност или само да си оставам багажа и да се освежим.След кратка почивка:

./За желаещите и заплатили за тази екскурзия/  Предстои ни   едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул – круизът по Босфора! Ще се насладим на отблясъците на слънцето по фасадите на най-красивите сараи в Истанбул и ще стигнем до един от най-романтичните и загaдъчни обекти на мегаполиса – „Къз Кулеси“ или Кулата на девицата! Части от нея датират от времето на Фатих Завоевателя. Изпълнявала различни функции през времето, днес Кулата с морския си фар продължава да показва пътя на корабите. Свободно време за чай, кафе и снимки с един от най-емблематичните символи на Турция! Ще се насладим на красота и романтика между два континента. Ще минем под I-я междуконтинентален мост, свързващ Европа и Азия, покрай двореца „Долмабахче”, квартали като Бешикташ, Ортакьой, Арнавуткьой, Бебек и край много луксозни къщи, резиденции и хотели, били някога дворци на султани и величия! Пригответе се за снимки или просто се насладете на момента, отпускайки глава на рамото на любим човек.. Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул! Ще започнем нашата разходка от Европейския бряг и ще се върнем обратно по Азиатския, наслаждавайки се на пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, различни религии на едно място! Връщане на сушата .

И отново по желание с допълнитено заплащане се отправяме към      най-атрактивния частен „Музей на науката и техниката „KOC”, отворил врати през 1994г. или Раят на Мъжките играчки край Босфора.  Тук ще видите редки експонати, изобразяващи историята на транспорта, промишлеността и съобщенията. Мащабният комплекс на музея се намира на брега на историческия Златен рог, в сърцето на стария Истанбул. В неговата експозиция е и подводница от 1949 г., взела участие във Втората Световна война. По време на обиколката на музея, можете да се повозите на носталгичното влакче тръгващо символично от гара HASKOY.. За още по – любознателните е втория корпус на музея, където е страната на куклите, астрономията и филмите. От 2016 г до 2018 в три поредни години музеят на Рахим Коч получава награда на посетителите в Trip Advisor за най – добър музей в Истанбул.  

По  желание: вечерна екскурзия „Светлините на града“ продължава около 4 часа. Автобусна обиколка с маршрут: крайбрежния булевард на Мраморно море, Сиркеджи, Еминьоню, мост Галата над Златния рог, откъдето се разкрива невероятна гледка към първия въжен мост над Босфора. Посещение на небостъргача „Сапфир“ – най-високата жилищна сграда в Европа, първата екологична сграда на Турция нареждаща се сред най – високите сгради в света. Извисява се на 64 етажа с 174 апартамента. Вертикалните градини правят сградата уникална, двойната фасада позволява достъпа на чист въздух. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите с асансьор до панорамната площадка където дъхът ви ще спре, Истанбул е в краката ви! Открива се невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса – Все едно сте господар на света. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D кино: ще „пътувате“ с хеликоптер и ще посетите Синята джамия, Св. София, Хиподрума и още, а краката ви ще се мият в Босфора. Всеки качил се на върха на Сапфир, трябва да изпита това удоволствие.. Приятен полет!

Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

 

 

 

3 ден – 02.11.2019

Закуска.

09.00-15.00 –  И днес денят започва както подобава за Господарят на Босфора – Истанбул, величествено с дворци, султани и принцове. Очаква ни екскурзия до Азиатския бряг, Принцовите острови и булевард „Багдад“. Ще минем по моста, който ще ни привества с „Добре дошли в Азия” или „Welcome to Asia” и ще посетим най-големия и красив остров от Принцовите острови – “Büyük Ada” / Бююкада.
И така…Най-после се отправяме с ферибот към Принцовите острови! Само за половин час и сме там. Почти през цялото пътуване можем да се насладим на прекрасните пейзажи навсякъде около нас, а в далечината Истанбул – този безкраен мегаполис. Пристигаме на Бююкада около 11:00ч. По пътя сме видели и другите Принцови острови (общо 9 на брой), повечето от които са частни – с луксозни къщи, вили, басейни и красоти…На Големият остров има много цветя и прекрасен климат, южен, топъл, с екзотичен привкус, красиви къщи, прекрасни дворове, зелени хълмове в далечината, розови храсти върху белоснежни веранди, от които се вижда морето, а часовникът на площадчето е целият окичен в лилави висящи цветя, файтони кръстосват централната част. На това място няма друго превозно средствто освен велосипеди и файтони, които можете да наемете при желание (ок. 60 турски лири за 4 човека). Из целия остров има невероятно красиви големи дървени имения от 19 век, построени от заможни гръцки и арменски банкери, които са ги ползвали като ваканционни вили. Има прекрасни бели къщи, направени сякаш от дантела. Целият остров е жив и колоритен, с много ресторанти, хотели, къщи за чай и магазини. Има много големи, добре поддържани къщи, декоративни градини и борови горички, зони за плаж и пикник…Качваме се на корабчето за континента,тъжно е да напусссснем този рай, но обещаваме,че ще се върнем отново. Слизаме на брега и свободно време за обяд с вкусна рибка на брега на Босфора. Толкова е тихо и спокойно, прохладно и слънчево, красиво и отпускащо, че ти се иска никога да не напускаш това магическо място…
След прекрасната разходка на най-големия от деветте острова и след вкусния обяд ще се докоснем и до Истанбулският булевард „Багдад“, който е класиран на четвърто място измежду 30 прочути булеварди в света, е дълъг 14 км. По протежение на седем километра са разположени красиви и по последен писък на модата сгради, бутици на световноизвестни марки, цветни алеи, заведения с маси и столове на закрито и на открито, тротоари, озеленени пространства, пешеходни пътеки. Тук се намира и една от най-големите вериги магазини, която предлага най-вкусният хляб в Истанбул – Комшуфърън! Връщане на Европейския бряг с метрото под Босфора – Мармарай.
Само за няколко минути ще се прекоси Босфора с метро по един от най-новите мегапроекти в Истанбул – тунела Мармарай. И ето ни отново в Европа.

Връщане в хотела. Свободно време.

Вечерта по желание – Вечерен круиз по Босфора –  продължава около 2,5 часа и корабът плава покрай европейския и азиатския бряг (с включена вечеря и богата фолклорна програма и ориенталски танци).

ИЛИ

  • В 19.00 ч- по желание с допълнително заплащане – 15Е при минимум 30 човека – нощна обиколка на Истанбул с посещение на Градината на фонтаните – там където се срещат двете стихии- ОГЪН И ВОДА. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и огнени шоута, ресторанти и кафенета .Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра в сърцето на Watergarden Истанбул, притежава характеристиката, че е „най-големият и най-развит“ шоу басейн в Европа.                                                                                                           Късно вечерта се прибираме в хотела.Нощувка.    

     4-ти ден

Закуска . По желание целодневна екскурзия до най-новият комплекс на Истанбул – Виа Порт Марина в Азиатската част на града.- при минимум 15 човека.                                                                                                                                               Там, ще разгледате Парка на лъвовете, който се разпростира на площ от 8 декара и събира всички видове от семейство котки, донесени от различни краища на света, включително и белите лъвове от Африка. Ще може да посетите Пиратският остров – Истанбулският Дисниленд, където освен най-различни влакчета и съоръжения, може да посетите парка на крокодилите, изложени в различни местообитания според вида им с възможност да видите влечугите, които виждате в документалните филми, и да ги опознаете по-добре. Аквариума със най-дългият стъклен подводен тунел от аквариумите в Истанбул, с 12 000 вида водни обикатели в 47 различни тематични изложби. На територията на комплекса се намира най-красивото яхтено пристанище на Истанбул и също така ще може да пазарувате в магазините във Via port Marina Outlet Shopping center.

или

По желание пешеходна екскурзия до площада „Султан Ахмед” с посещение на църквата”Света София”, Синята джамия- отвън,двореца Топ капъ, Хиподрума и ПАРКА ГЮЛХАНЕ и най-големия в света килим от лалета Връщане в хотела.Свободно време.

Вечерта по желание:

       Вечеря в местен ресторант -„Gar musichall“, с богата атракционна програма, ориенталски танци, традиционни турски фолклор и обичаи

Връщане в хотела.Нощувка.

5 ден –  3.11.2019г.

Закуска.

09.00-11.00 „Българските светини в Истанбул“ Следва посещение на българската църква „Св. Стефан“.Една от светините за всички българи –желязната църква отново грее в пълния си блясък на брега на Златния рог! Обявена за най-красивият немюсюлмански религиозен храм в цяла Турция, църквата ще ни посрещне така, както точно преди 120г. екзарх Йосиф I благославя и посреща първите поклонници../включена в цената/

Отпътуване за Одрин. Пристигане в Одрин,свободно време за разходка,кафе и ШОПИНГ.

Отпътуване за България.Пристигане във Варна късно вечерта.

ЦЕНА: 215 лв.

Цената е действителна при група от 25 туристи!

No details found.

No details found.

No details found.