• Описание
 • Пътуване
 • Включва
 • Резервация
 • Допълнителни опции

Програма:
1 ден
Отпътуване в 6.00 ч. от Варна, ул. Антим 1 за Кюстендил.
Разстоянието което ще изминем до първия ни обект е 550 км. Спирки по пътя за почивка по интереси.
Преди да пристигнем в града, превърнал се тези юнски дни в център на черешата ще посетим Земенски манастир „Свети Йоан Богослов“ разположен в извивките на Земенския пролом на река Струма. Основан по времето на Първото Българско царство-XI век. Тук е съхранено и едно от най-ранните изображения на Свети Йоан Рилски. Емблематична за Земенската църква е сцената с изковаването на гвоздеите, с които Христос е прикован към кръста. В света няма друг храм с подобен стенопис. Храмът пази още едно съкровище – автентичният каменен олтар – квадратен камък се издига в средата на църквата. Според преданията, ако човек постави лявата си ръка върху него и си пожелае нещо, то се сбъдва. Земенската църква, единствената у нас с кубична форма е обявена за паметник на българската архитектура и живопис, а Земенският манастир – за национален музей, под закрила на ЮНЕСКО. Разглеждане на манастира и най-старата постройка в него – малката църква „Св. Йоан Богослов
Отпътуване към Кюстендил – града на лековитите минералните извори.
Пристигане в вощната градина на България – Кюстендил ежегодно посвещава няколко дни от месец юни на кюстендилската череша.
Акцент на празника е изложбата-базар на череши и черешови произведения, с участието на читалища от Община Кюстендил. Изложбени маси биват аранжирани и покривани с този ярък и вкусен плод – подреждат се и майсторски изплетени вешала.
Възможност да се включите в Празника на черешата и да съпреживеете този неповторим момент, в който цял Кюстендил разцъфтява. В целия град се излагат произведения на изкуството, посветени на черешата, а трудолюбивите ръце на местните кулинари създават красиви пити, сладка, сиропи от череши за гостите на града. С изумление ще откриете многообразието на черешовия свят. Накрая се определят победителите на изложението за най-добро и атрактивно представяне.
Разглеждане на един от най-древните български градове, наследник на антична Пауталия и средновековен Велбъжд, град на лековити минерални извори. По желание посещение на Художествена галерия „Владимир Димитров-Майстора“.
Нощувка.
2 ден
Закуска. Отпътуване към водопада Полска скакавица – една от перлите на Земенската планина . Водопадът е на малката рекичка Широки дол – десен приток на река Струма. Водата пада от височина около 50 м. Водопадът е обявен за природна забележителност през 1968 г. Това е и единственото място, където се срещат пет вида лястовици. Невероятна е красотата на Скакавишкия водопад. През пролетта, когато цъфтят люляците, това е истинско райско кътче. Очарован от невероятната му прелест чешкият учен Константин Иречек отбелязва в своите пътеписи, че Скакавишкия водопад е най-красивият кът на Балканския полуостров.Според преданието по тези места почти девет години е живял и отшелникът Свети Йоан Рилски. За разлика от повечето водопади, които от ерозията се смаляват, този – заради многото варовик във водата, се издига всяка година. Това е единственият такъв водопад в България. Почивка. Фотосесия. Връщаме се в Кюстендил. Време за обяд. Включване в тържествата посветени на черешата.
Посещение на Парк Хисарлъка разположен на хълм носещ същото име – Хисарлъка. Паркът обхваща площ от 1300 дка. В него, след проведени залесителни мероприятия, преобладават черен бор, бял бор, смърч, ела, липа, явор и други.
Едно от най-атрактивните места в парка e забележителнoстта средновековна крепост „Хисарлъка“. Тя е построена в края на ІV и началото на V век. Съществувала е през Първата и Втората Българска държава, но е била разрушена през ХV век от османските завоеватели. Крепостта е била използвана като феодален замък. В наши дни част от крепостта е реставрирана и осветена и са поставенi описания, което предизивиква интерес от страна на посетителите на парка.
В парк „Хисарлъка“ има още зоопарк, санаториум за деца, „Алея на здравето“ и др.
От парка се разкрива невероятна панорамна гледка към Кюстендилската котловина, град Кюстендил и планините, които я ограждат.
Нощувка.
3 ден
Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване за гората с вековните секвои. Три от секвоите са на повече от 120г. Фотосия. Отпътуване за с.Невестино. Посещение и разглеждане на красивия Кадин мост над река Струма. Според старинен надпис върху зазидана в моста гранитна плоча, градежът на моста е станал по заповед на везир Исак паша през през 1470 г., когато е управлявал султан Мехмед II. В архитектурата на моста могат да се види смесица от антични, средновековни и ренесансови форми. Кадин мост е поне със 100г по стар от Дяволския вост и два пъти по дълъг.Безчет са легендите, които се разказват за Кадин мост. Фотосесия.
Отпътуване за Варна. Пристигане във Варна късно вечерта.

No details found.

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 ТРАНСПОРТ с туристически автобус
 2 нощувка със закуска в хотел 3* в гр.Кюстендим
 Посещение на всички обекти по програмата
 Екскурзовод по време на пътуването
 Туристическа застраховка
 Пътни такси и паркинги

 • Пакет
  Старт
  Край
  Група (Мин-Макс)
  Цени
   
 • Пакет на човек в двойна/тройна стая
  Старт петък 25.06.2021
  Край неделя 27.06.2021
  35 - 45 Човека
   
 • Пакет на човек в двойна/тройна стая
  Старт петък 25.06.2021
  Край неделя 27.06.2021
  15 - 20 Човека
   

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ;

 ОБЯД
 Вечеря
 Входни такси за посещаваните обекти
 Посещение на обекти, които не са включени в програмата
Начин на плащане:
• депозит – 30% при записване

Забележка:
• Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/, щеки за ходене, топли дрехи, вкл. шапки и ръкавици, дъждобрани.
• Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!
• Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата.
• При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.
• При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, блокиране на пътни участъци или други непреодолими препятствия се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.
• Лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.
Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Аркаин тур“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ със Застрахователно Дружество ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер № № 03700100002896/ до 06.08.2021г., гр. Варна.