• Описание
 • Пътуване
 • Включва
 • Резервация
 • Допълнителни опции

Отпътуване на 21.04.2021 г. и на 27.04. 2021г.в 21.00ч. – 3 нощувки със закуски
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30.01.2021 С ДЕПОЗИТ ОТ 50 лв.
И ДОПЛАЩАНЕ 15 ДНИ ПРЕДИ ТРЪГВАНЕ!
ПРОГРАМА:
1 ден –21.04.2021
Отпътуване от Варна, ул.Антим 1 в 21.00ч., от Бургас 23.00ч. Нощно пътуване.
2 ден – 22.04.2021
Пристигане в Истанбул сутринта. По възможност настаняване в хотела. Среща с екскурзовода.
БОНУС: Панорамна обиколка на Истанбул!
Панорамна обиколка на Истанбул включва разглеждане на забележителностите на европейската част на града, съхранил културното наследство на народи и религии през вековете.
БОНУС: Панорамната ни обиколка продължава с посещение на Парка Емирган.
Парка Емирган е един от най-големите обществени паркове в Истанбул, известен с пролетните си композиции от лалета. Намира се на хълм в европейската част на Истанбул. Мястото е било парк още по време на Източно римската империя, известен като „Кипарисовата гора“, тъй като по това време е имало основно дървета кипариси. В момента парка заема площ от 470,000 m2, от всички страни е ограден с каменни стени и има страхотна гледка към Босфора в горната си част.
Фестивалът на лалетата се разгръща из целия град ,но тук са най-впечатляващите композиции.Целият парк сякаш е нарисуван от огромната четка на невидим художник.Реки и килими от лалета се простират под все още неразлистените дървета.Пъстри дъги,вълни,кръгове и красиви фигури, сътворени от пролетното цвете привличат погледа..
По желание: Посещение на небостъргача „Сапфир“ – най-високата жилищна сграда в Европа, първата екологична сграда на Турция нареждаща се сред най – високите сгради в света. Извисява се на 64 етажа с 174 апартамента. Вертикалните градини правят сградата уникална, двойната фасада позволява достъпа на чист въздух. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите с асансьор до панорамната площадка където дъхът ви ще спре, Истанбул е в краката ви! Открива се невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса – Все едно сте господар на света. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D кино: ще „пътувате“ с хеликоптер и ще посетите Синята джамия, Св. София, Хиподрума и още, а краката ви ще се мият в Босфора. Всеки качил се на върха на Сапфир, трябва да изпита това удоволствие.. Приятен полет!
Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден – 23.04.2021
Закуска. Туристите, които не са се записали за туристическата програма ще имат свободно време .
За желаещите и заплатили за допълнителните екскурзии е следната програма:
Целувката на два континента – крепостните стени Румели и Анадолу Хисар, султанския дворец Кючюксу – ловна резиденция на Султан Абдул Меджид и историческите квартали Бебек,Бешикташ,Кабаташ…
В най-тясното си място Босфорът е широк едва 650м. Там континентите Европа и Азия се доближават най-близо един друг, като че ли неустоимо привлечени един към друг. Една целувка, която е толкова близо и в същото време толкова далече…
Екскурзията започва с преминаване от първия построен мост над Босфора към азиатския бряг. Продължаване през историческите азиатски квартали на Босфора Бейлярбей, Ченгелкьой, Кандили към най-тясната част на Босфора и квартала Анадолухисар.
Посещение на султанския дворец Кючюксу – ловна резиденция на Султан Абдул Меджид I. Разположен на брега, там където се вливат единствените реки в Босфора, той носи изтънчеността на т.нар. Османски барок, съчетаващ умело ориенталски и западни елементи.
Свободно време за разходка около крепостта „Анадолу Хисар“ (Азиатската крепост), построена от султан Баязид Светкавицата. Със своите исторически морски вили и тесни улички, кварталът и до днес е запазил своя чар и атмосфера от преди 100г.
Връщане в Европа по втория построен над Босфора мост „Мехмет Завоевателя“.
Посещение на най-голямата запазена крепост в Истанбул – „Румели Хисар“ (Европейската крепост). През 1452 г. по заповед на Султан Мехмед II е издигнато укрепление в най-тясната част на пролива. Четири месеца над 10 000 роби редят камък по камък, за да се отреже достъпа за помощ към византийски Константинопол… и скоро градът е превзет. От стражевите кули се откриват спиращи дъха гледки към Босфора.
Екскурзията завършва с преминаване през Европейските исторически квартали Бебек, Арнавуткьой, Ортакьой, Бешикташ, Кабаташ, Топхане – кварталите на богатите. Фамилията, която разполага с най-много вили около Босфора, е Сабанджъ, която притежава една от най-големите индустриални холдингови компании в Турция Sabancı Holding с годишни приходи от 20 млрд. долара и над 3 млрд. долара печалба.
Цена: 20 евро на човек – транспорт по целия маршрут, входни такси за ловния дворец Кючуксу и крепостта Румели Хисар, лицензиран екскурзовод.
По желание: Пешеходна разходка в историческата част на Истанбул с местен екскурзовод (по желание срещу доплащане 10Е при минимум 20 човека). Ще имате възможност да се разходите до КапалъЧарши; Синята джамия; Хиподрума с Египетския обелиск; Змиевидната колона; колоната на Константин; фонтана на Вилхелм II; църквата Света София (обектите се разглеждат отвън без да се посещават), и най-големия в света килим от лалета
След края на разходката свободно време или възможност за допълнителни мероприятия по желание срещу заплащане:
Посещение на стария султански дворец Топ Капъ с екскурзовод на български език – строежът на двореца започва през 1459 г. по поръчка на султан Мехмед II Завоевателя, като сградата служи за резиденция на османските султани до построяването на двореца Долмабахче. Дворецът е бил едновременно резиденция на султана, център на държавността и място за забавления и посрещане на важно гости. В една от сградите му, под осем купола се помещава Имперската Съкровищница, събрала скъпоценностите и даровете, които султаните получавали от цял свят в знак на почит и уважение.
Посещение на църквата-музей Света София с екскурзовод на български език – вековен монументален паметник и храм на Пресветата Мъдрост, построен през 6-ти век от император Юстиниан I и получил преклонението на султан Мехмед II Завоевателя. До построяването на базиликата „Св. Петър“ в Рим, куполът на Света София е считан за най-големия в света.
Посещение на водохранилището Йеребатан с екскурзовод на български език – най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, напомнящо на дворец, поради което често е наричано „Потъналия дворец“.
Забележка: Туристите, които не желаят допълнителни мероприятия имат свободно време за разходка в парка ГЮЛХАНЕ или се завръщат в хотела.
– Връщане в хотела. Вечерта по желание вечеря в ресторант на най-купонджийската улица в района Кум капъ с жива музика и много танци и настроение – Цена: 25Е
Нощувка.
4 ден – 24.04.2021.
– Закуска. ПО ЖЕЛАНИЕ И С ДОПЪЛНИТЕЛНО ЗАПЛАЩАНЕ ОТ 40Е ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ЗЕЛЕНИЯ РАЙ НА ТУРЦИЯ – БУРСА / група от минимум 25 човека/
– Защо да не последваме Пътя на коприната? Тръгваме ли?
– Бурса е един от преуспяващите турски градове, смесица от съвременност, стари каменни сгради и заможни предградия с прекрасни дървени османски вили. Жителите на града наричат своя град Зелената Бурса – заради зелените плочки от Изник, украсяващи някои от най-прочутите му паметници, а също и заради парковете, градините, националния ловен парк и намиращата се наблизо планина Улудаг – популярен ски-курорт.
Рано сутринта отпътуване от Истанбул, преминаване на Мраморно море с ферибот и пристигане в Бурса.
От пристанището се отправяме с автобуса към планинския курорт Улудаг. На 36км от Бурса се намира Улудаъ, най – големият зимен курорт в Турция, който предлага разнообразни забавления, хотели и туристически обекти. До него лесно се стига с кола или въжена линия (телеферик). Най – доброто време за за ски и други зимни спортове е от декември до май, но Националният парк Улудаъ си струва да се усети по всяко време на годината заради фантастичните гледки и кристално чистия въздух. Свободно време за разходка и снимки и обяд.
Туристическа обиколка с разглеждане на забележителностите на града – Улу Джами. Най-голямата джамия на Бурса е построена от Султан Баязид I Светкавицата. Според легендата по време на битката при Никопол през 1396г. султан Баязид І обещал, че ако победи ще направи 20 джамии. След като удържал победата направил само една джамия, но с 20 купола за да бъде изпълнено обещанието. В ислямския свят тя заема 5 място по значение сред джамиите, в които мюсюлманите ходят на поклонение, като преди нея джамията в Мека, Медина, Йерусалим и Дамаск. Забележителност на джамията е старинния дърворезбован минбар, на който е изобразена Слънчевата система. Продължаване на обиколката със Зелената джамия, крепостните стени, градският парк, център на коприната, етнографският комплекс и панорамната площадка, където се намират гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей. Посещение на комплексa Мурадийе.
Мурад I, известен и с прозвището Худавендигяр („Богоподобни“), е първият османски владетел, използвал титлата султан. Той който наследява баща си Орхан I през 1362 година и управлява до 1389 година. Той строи своя комплекс от джамия, медресе и гробница на панорамен хълм, гледащ към Зелена Бурса.
Със султан Мурад I е свързана свидна за България история. Кера Тамара е дъщеря на цар Иван Александър и царица Теодора. Сестра е на Иван Шишман и Иван Срацимир. Още през 1371 г., след като цар Иван-Александър умира, а българският престол е зает от Иван Шишман, в Търново пристига делегация от султан Мурад I, която да уреди отношенията с новия цар. Султанът, на когото очевидно са известни както красотата, така и вдовството на Кера Тамара, я иска за съпруга като залог за мира между двете страни. Цар Иван Шишман успява да отклони искането му и протака това решение близо седем години.
През 1378 г. обаче, когато Мурад I повторно признава българския цар за свой васал, Иван Шишман взема решението да изпрати сестра си Кера Тамара за жена на султана и тя става законна негова съпруга. Така са осигурени още години на мир със завоевателната турска държава.
Гробът на Кера Тамара в Бурса е запазен и до днес във фамилната гробница на Османовци редом до този на султан Мурад I и посетителите го знаят като мястото на „българската царица Марийче“.
Посещение на известния Коза Хан, в който ще се върнем години в миналото, ще се пренесем в света на Османските владетели и ще можем да изпием по едно туско кафе или чай в спокойна и уютна атмосфера. И още нещо, което не е за пренебрегване – Коприна –Навсякъде из цяла Турция ще откриете различни изделия направени от тази материя, но мястото, което трябва да посетите е Бурса – крайната точка на Пътя на коприната.. Освен че ще разгледате тази стара столица на Османската империя, ще имате възможност да посетите „Коза Хан“ – пазара на коприна, построен преди повече от петстотин години. На всички базари в Бурса се предлагат копринени изделия на доста по-изгодни цени в сравнение от останалата част на страната.
Свободно време за разходка и покупки. Отпътуване за Истанбул.
Вечерта посещение на едно от най-магнетичните места в Истанбул – Watergarden, където ще се насладите на танца на водата.
– Връщане в хотела.Нощувка.

5 ден – 25.04.2021.
Закуска. . Освобождаване на хотела.
БОНУС: Предстои ни дългоочакваната среща с една от светините за всички българи и един от най-красивите православни храмове в света – „Желязната“ църква, с позлатен купол, открита отново след цели 6 години ремонт и труд на над 40 строители и реставратори – СВЕТИ СТЕФАН!
Обявена за най-красивият немюсюлмански религиозен храм в цяла Турция, църквата ще ни посрещне така, както точно преди 120г. екзарх Йосиф I благославя и посреща първите поклонници..
Отпътуване за Одрин – Меката на шопинга. Свободно време за разходка, кафе и ШОПИНГ.
БОНУС: Посещение на магазина към шоколадовата фабрика в Чорлу.
Отпътуване за България. Пристигане във Варна късно вечерта.

No details found.

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 Транспорт с туристически автобус
 3 нощувки със закуски в хотел 3*
 Панорамна обиколка на Европейската част на Истанбул
 Посещение на парка Емерган
 Посещение на българската църква „ Свети Стефан“
 Посещение на ОДРИН и магазин към фабрика за шоколадови изделия
 Туристическа застраховка
 Екскурзовод от фирмата по време на престоя

 • Пакет
  Старт
  Край
  Група (Мин-Макс)
  Цени
   
 • Пакет на човек в двойна/тройна стая
  Старт вторник 27.04.2021
  Край събота 01.05.2021
  35 - 45 Човека
   
  Свободни места 45

  Възрастен ( 35 - 45 Човека ) 210.00 лв /Човек

  - +

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 Целувката на два континента – крепостните стени Румели и Анадолу Хисар, султанския дворец Кючюксу – ловна резиденция на Султан Абдул Меджид и историческите квартали Бебек,Бешикташ,Кабаташ… – 20Е
 Посещение на небостъргача „Сапфир“ – 25Е
 Вечеря в турски ресторант с много музика и настроение в района Кумкапъ – 25Е
 Целодневна екскурзия до Бурса и посещение на МОЛ Watergarden – 40 евро/ включва транспорт, лизензиран турски екскурзовод на български език по маршрута, панорамна и пешеходна обиколка на Бурса, фериботни такси, такса мост – при минимум 25 туриста
 Посещение на Св.София- 5 евро при мин. 10 човека
Посещение на Топ Капъ- 15 евро при мин. 10 човека
Посещение на Йеребатан- 10 евро при мин. 10 човека
1. Дадените часове и продължителност са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
2. Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.

Необходими документи: Международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие.
Визови и санитарни изисквания:
Важно!!! Към настоящия момент маските са задължителни в Турция на всички места с изключение на дома и хотелската стая.
Задължително носене на предпазни маски не само на закрито, но и в открити пространства като паркове, улици, плажове, градини. Разпореждането е валидно също за офиси, градски транспорт, заводи и всякакви други места с изключение на жилищата и хотелските стаи.
Глобите са от около 900 турски лири на човек.
Минимален брой за осъществяване на пътуването: 35 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 14 дни преди датата на тръгване.
Записване и начин на плащане:
Внасяне на 50 лв. при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване
Доплащането се извършва до 15 дни преди отпътуването.
Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Условия за анулации и неустойки:
до 14 дни преди пътуването – 0%;
13 – 7 дни преди пътуването – 50 % от пакетната цена;
под 6 дни – 100%

Права на Потребителите:
ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 82, ал. 1, т.8 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване, прекъсване на пътуването и други. Повече информация относно условия и цени – в офиса на фирмата.

Медицинската застраховка за пътуване в чужбина, включена в пакетната цена, е съгласно приложимата Нормативна уредба и Общи условия на Застрахователя в рамките на посочената в пакета застрахователна сума, която включва неотложни медицински разходи вследствие на акутно заболяване или злополука, разходи за медицинско транспортиране и репатриране, смърт причинена от злополука. Покритието смърт причинена от злополука не се прилага при лица под 14 години и над 65 години, за недееспособни лица, както и за лица със загубена работоспособност над 50%. Повече информация относно допълнителни възможности за застраховане към включената в пакета застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – в офиса на фирмата.