• Описание
 • Пътуване
 • Включва
 • Резервация
 • Допълнителни опции

ПРОГРАМА:
1 ден – 14.04.2021 / 21.04.2021
Отпътуване от Варна, ул.Антим 1 в 21.00ч., от Бургас 23.00ч. Нощно пътуване.
2 ден – 15.04.2021
Пристигане в Истанбул сутринта. По възможност настаняване в хотела. Среща с екскурзовода.
БОНУС: Панорамна обиколка на Истанбул!
Панорамна обиколка на Истанбул включва разглеждане на забележителностите на европейската част на града, съхранил културното наследство на народи и религии през вековете.
БОНУС: Панорамната ни обиколка продължава с посещение на Парка Емирган.
Парка Емирган е един от най-големите обществени паркове в Истанбул, известен с пролетните си композиции от лалета. Намира се на хълм в европейската част на Истанбул. Мястото е било парк още по време на Източно римската империя, известен като „Кипарисовата гора“, тъй като по това време е имало основно дървета кипариси. В момента парка заема площ от 470,000 m2, от всички страни е ограден с каменни стени и има страхотна гледка към Босфора в горната си част.
Фестивалът на лалетата се разгръща из целия град ,но тук са най-впечатляващите композиции.Целият парк сякаш е нарисуван от огромната четка на невидим художник.Реки и килими от лалета се простират под все още неразлистените дървета.Пъстри дъги,вълни,кръгове и красиви фигури, сътворени от пролетното цвете привличат погледа..
По желание: Посещение на небостъргача „Сапфир“ – най-високата жилищна сграда в Европа, първата екологична сграда на Турция нареждаща се сред най – високите сгради в света. Извисява се на 64 етажа с 174 апартамента. Вертикалните градини правят сградата уникална, двойната фасада позволява достъпа на чист въздух. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите с асансьор до панорамната площадка където дъхът ви ще спре, Истанбул е в краката ви! Открива се невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса – Все едно сте господар на света. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D кино: ще „пътувате“ с хеликоптер и ще посетите Синята джамия, Св. София, Хиподрума и още, а краката ви ще се мият в Босфора. Всеки качил се на върха на Сапфир, трябва да изпита това удоволствие.. Приятен полет!
Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден – 16.04.2021
Закуска. Туристите, които не са се записали за туристическата програма ще имат свободно време .
За желаещите и заплатили за допълнителните екскурзии е следната програма:
Целувката на два континента – крепостните стени Румели и Анадолу Хисар, султанския дворец Кючюксу – ловна резиденция на Султан Абдул Меджид и историческите квартали Бебек,Бешикташ,Кабаташ…
В най-тясното си място Босфорът е широк едва 650м. Там континентите Европа и Азия се доближават най-близо един друг, като че ли неустоимо привлечени един към друг. Една целувка, която е толкова близо и в същото време толкова далече…
Екскурзията започва с преминаване от първия построен мост над Босфора към азиатския бряг. Продължаване през историческите азиатски квартали на Босфора Бейлярбей, Ченгелкьой, Кандили към най-тясната част на Босфора и квартала Анадолухисар.
Посещение на султанския дворец Кючюксу – ловна резиденция на Султан Абдул Меджид I. Разположен на брега, там където се вливат единствените реки в Босфора, той носи изтънчеността на т.нар. Османски барок, съчетаващ умело ориенталски и западни елементи.
Свободно време за разходка около крепостта „Анадолу Хисар“ (Азиатската крепост), построена от султан Баязид Светкавицата. Със своите исторически морски вили и тесни улички, кварталът и до днес е запазил своя чар и атмосфера от преди 100г.
Връщане в Европа по втория построен над Босфора мост „Мехмет Завоевателя“.
Посещение на най-голямата запазена крепост в Истанбул – „Румели Хисар“ (Европейската крепост). През 1452 г. по заповед на Султан Мехмед II е издигнато укрепление в най-тясната част на пролива. Четири месеца над 10 000 роби редят камък по камък, за да се отреже достъпа за помощ към византийски Константинопол… и скоро градът е превзет. От стражевите кули се откриват спиращи дъха гледки към Босфора.
Екскурзията завършва с преминаване през Европейските исторически квартали Бебек, Арнавуткьой, Ортакьой, Бешикташ, Кабаташ, Топхане – кварталите на богатите. Фамилията, която разполага с най-много вили около Босфора, е Сабанджъ, която притежава една от най-големите индустриални холдингови компании в Турция Sabancı Holding с годишни приходи от 20 млрд. долара и над 3 млрд. долара печалба.
Цена: 20 евро на човек – транспорт по целия маршрут, входни такси за ловния дворец Кючуксу и крепостта Румели Хисар, лицензиран екскурзовод.
По желание: Пешеходна разходка в историческата част на Истанбул с местен екскурзовод (по желание срещу доплащане 10Е при минимум 20 човека). Ще имате възможност да се разходите до КапалъЧарши; Синята джамия; Хиподрума с Египетския обелиск; Змиевидната колона; колоната на Константин; фонтана на Вилхелм II; църквата Света София (обектите се разглеждат отвън без да се посещават), и най-големия в света килим от лалета
След края на разходката свободно време или възможност за допълнителни мероприятия по желание срещу заплащане:
Посещение на стария султански дворец Топ Капъ с екскурзовод на български език – строежът на двореца започва през 1459 г. по поръчка на султан Мехмед II Завоевателя, като сградата служи за резиденция на османските султани до построяването на двореца Долмабахче. Дворецът е бил едновременно резиденция на султана, център на държавността и място за забавления и посрещане на важно гости. В една от сградите му, под осем купола се помещава Имперската Съкровищница, събрала скъпоценностите и даровете, които султаните получавали от цял свят в знак на почит и уважение.
Посещение на църквата-музей Света София с екскурзовод на български език – вековен монументален паметник и храм на Пресветата Мъдрост, построен през 6-ти век от император Юстиниан I и получил преклонението на султан Мехмед II Завоевателя. До построяването на базиликата „Св. Петър“ в Рим, куполът на Света София е считан за най-големия в света.
Посещение на водохранилището Йеребатан с екскурзовод на български език – най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, напомнящо на дворец, поради което често е наричано „Потъналия дворец“.
Забележка: Туристите, които не желаят допълнителни мероприятия имат свободно време за разходка в парка ГЮЛХАНЕ или се завръщат в хотела.
– Връщане в хотела. Вечерта по желание вечеря в ресторант на най-купонджийската улица в района Кум капъ с жива музика и много танци и настроение – Цена: 25Е
Нощувка.
4 ден – 17.04.2021.
– Закуска. Нова среща с Босфора, Кулата на девицата и Златния Рог” – прекрасна морска разходка по един от най-живописните проливи в света и слизане на най-романтичния символ на Истанбул – Кулата на девицата (Къз кулеси)
Навлизане в Босфора, плаване покрай исторически квартали, двореца Долмабахче, Бешикташ, Ортакьой, минаване под първия междуконтинентален мост, Арнавуткьой.
Отплаване назад по азиатския бряг покрай наниз от исторически вили, пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, подчертаващи богатата палитра от етноси и религии, живеещи в мир и задруга…
„Епилог” на морската разходка е слизане на Кулата на девицата (Къз кулеси), един от най-романтичните и загaдъчни обекти на Истанбул. Части от нея датират от времето на Фатих Завоевателя, а султан Махмут II придава днешния и облик. Тук върху мраморната плоча се намира неговия герб от 1832г. В широката част на сградата има историческо водохранилище. Изпълнявала различни функции през времето, днес Кулата с морския си фар продължава да показва пътя на корабите. Свободно време за чай и кафе, поднесени с чудни легенди.
Навлизане в залива Златния рог. Плаване покрай най-богатите квартали на Истанбул през 18 и 19 в. Фенер, Балата, Айвансарай разкриват своите тайни. Възможност за снимки на българската църква „Свети Стефан“ от морето. Връщане на сушата.
Цена: 25 евро на човек /при група от минимум 20 човека/ – транспорт с автобус, наем самостоятелен кораб с микрофонна уредба, входна такса за Кулата на Девицата, екскурзовод.
– Следва екскурзията „Добре дошли в Азия“: Посещение на двореца „Бейлербей“, построен по време на управлението на султан Абдул Азиз. Над 5хил. работници и четири години са били нужни за издигането на двореца край Босфора. Султанският дворец „Бейлербей“ е сред най-запомнящите се забележителности на Истанбул. През годините изящният дворец е използван за лятна резиденция, заради прохладата и гледките, които се разкриват към Босфора. Величествената постройка е издигната през 60-те години на 19 век във френски необароков стил. Архитекти на сградата са братята Балян. Те успяват да придадат на зданието специфичния ориенталски стил. /ок. 45 мин./
С манията по турските сериали в южната ни съседка се заформи нов вид туризъм – посещение на къщи от различните филми. Ще ви предложим някои от тях за снимка и спомени от любимите сериали:
Къщата на Перла
Турският сериал „Перла“ до ден днешен остава сред най-популярните теле новели. Затова и не е изненадващ интереса към къщата, в която живее главната героиня. Къщата на Перла, известна по-рано като къщата на Абуд Ефенди, се намира в азиатската част на Истанбул. До нея се стига по крайбрежния булевард. Сградата е сред най-старите в тази част на Истанбул и местните гледат на нея като на паметник на културата.
Къщата от „Листопад“
Къщата от сериала „Листопад“ също попада в нашия топ списък със забележителности в Истанбул. Сградата е на повече от 120 години и в нея са снимани 25 кино и тв продукции. Собственикът я дава под наем, като същевременно е отделил няколко стаи за себе си, в които живее. Затова и вероятността да разгледате къщата отвътре е много малка.
Къщата се намира в азиатската част на Истанбул, в квартал Бейлербей

– Отправяме се към пеещите фонтани Watergarden – една от най- новите атракции в мегаполиса, район Аташехир. Изложбеният басейн, който е разположен на площ от 5 хиляди квадратни метра, притежава характеристиката, че е „най-големият и най-развит“ шоу басейн в Европа. Изключителна хореография на ослепителна вода, светлина, лазерни, музикални и огнени шоута, ресторанти и кафенета. /ок. 1,5ч/ Цена: 25Е при минимум 20 туриста
– Връщане в хотела.Нощувка.

5 ден – 18.04.2021.
Закуска. . Освобождаване на хотела.
БОНУС: Предстои ни дългоочакваната среща с една от светините за всички българи и един от най-красивите православни храмове в света – „Желязната“ църква, с позлатен купол, открита отново след цели 6 години ремонт и труд на над 40 строители и реставратори – СВЕТИ СТЕФАН!
Обявена за най-красивият немюсюлмански религиозен храм в цяла Турция, църквата ще ни посрещне така, както точно преди 120г. екзарх Йосиф I благославя и посреща първите поклонници..
Отпътуване за Чорлу – Меката на шивашката и текстилна промишленост.
БОНУС: Посещение на магазина към шоколадената фабрика. Пристигане в Чорлу, свободно време за разходка, кафе и ШОПИНГ.
Отпътуване за България. Пристигане във Варна късно вечерта.

No details found.

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 Транспорт с туристически автобус
 3 нощувки със закуски в хотел 3*
 Панорамна обиколка на Европейската част на Истанбул
 Посещение на парка Емерган
 Посещение на българската църква „ Свети Стефан“
 Посещение на Чорлу и магазин към фабрика за шоколадови изделия
 Туристическа застраховка
 Екскурзовод от фирмата по време на престоя

 • Пакет
  Старт
  Край
  Група (Мин-Макс)
  Цени
   
 • Пакет на човек в двойна/тройна стая
  Старт сряда 14.04.2021
  Край неделя 18.04.2021
  30 - 45 Човека
   

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 Целувката на два континента – крепостните стени Румели и Анадолу Хисар, султанския дворец Кючюксу – ловна резиденция на Султан Абдул Меджид и историческите квартали Бебек,Бешикташ,Кабаташ… – 20Е
 Посещение на небостъргача „Сапфир“ – 25Е
 Вечеря в турски ресторант с много музика и настроение в района Кумкапъ – 25Е
 Разходка с корабче по Босфора, Златния рог ,с посещение на кулата на девойката – 25Е
 екскурзията „Добре дошли в Азия“: Посещение на двореца „Бейлербей“,къщи от турски сериали и Градината на фонтаните – 25Е
 Посещение на Св.София- 5 евро при мин. 10 човека
Посещение на Топ Капъ- 15 евро при мин. 10 човека
Посещение на Йеребатан- 10 евро при мин. 10 човека
1. Дадените часове и продължителност са ориентировъчни – поради натоварения трафик в Истанбул, не можем да гарантираме стриктното им спазване. Последователността на мероприятията по програмата може да бъде променяна по дни и часове, с оглед възможностите за осъществяването им, без това да ощетява участниците.
2. Отказ от участие в дадено мероприятие, което е по желание, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.

Необходими документи: Международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от непътуващия/те родител/и – оригинал и копие.
Визови и санитарни изисквания:
Важно!!! Към настоящия момент маските са задължителни в Турция на всички места с изключение на дома и хотелската стая.
Задължително носене на предпазни маски не само на закрито, но и в открити пространства като паркове, улици, плажове, градини. Разпореждането е валидно също за офиси, градски транспорт, заводи и всякакви други места с изключение на жилищата и хотелските стаи.
Глобите са от около 900 турски лири на човек.
Минимален брой за осъществяване на пътуването: 35 туристи.
Срок за уведомление при недостигнат миним. брой туристи: 14 дни преди датата на тръгване.
Записване и начин на плащане:
Внасяне на 50 лв. при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване
Доплащането се извършва до 15 дни преди отпътуването.
Места в автобуса: Настаняването в автобуса е по ред на записване.

Условия за анулации и неустойки:
до 14 дни преди пътуването – 0%;
13 – 7 дни преди пътуването – 50 % от пакетната цена;
под 6 дни – 100%

Права на Потребителите:
ТУРОПЕРАТОРЪТ декларира, че носи пълна отговорност за точното изпълнение на туристическия пакет като цяло и спазва основните права съгласно Директива (ЕС) 2015/2302. Подробна информация за Директива (ЕС) 2015/2302 може да намерите на следния интернет адрес: http://eur-lex.europa.eu/legal-content/BG/TXT/?uri=CELEX%3A32015L2302

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 82, ал. 1, т.8 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване, прекъсване на пътуването и други. Повече информация относно условия и цени – в офиса на фирмата.

Медицинската застраховка за пътуване в чужбина, включена в пакетната цена, е съгласно приложимата Нормативна уредба и Общи условия на Застрахователя в рамките на посочената в пакета застрахователна сума, която включва неотложни медицински разходи вследствие на акутно заболяване или злополука, разходи за медицинско транспортиране и репатриране, смърт причинена от злополука. Покритието смърт причинена от злополука не се прилага при лица под 14 години и над 65 години, за недееспособни лица, както и за лица със загубена работоспособност над 50%. Повече информация относно допълнителни възможности за застраховане към включената в пакета застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – в офиса на фирмата.