• Описание
 • Пътуване
 • Включва
 • Резервация
 • Допълнителни опции

ПРОГРАМА:
1 ден
Отпътуване от Варна в 5:00ч, ул. Антим I, от Шумен в 6:00ч (пети километър), Велико Търново в 8:00ч (моста на Леденика). Ще направите кратки почивки по маршрута. Пристигане в Рилски манастир.Манастирът „Св.Иван Рилски”е построен на мястото на старата постница през 927 – 941г. от Иван Рилски.В двора на днешния манастир през 1335 г.е издигната отбранителна кула и малка еднокорабна черква от местния феодален владетел Хрельо.Кулата е най-старата запазена сграда в манастирския комплекс и по стил принадлежи към архитектурата на Търновската художествена школа.
Отпътуване за Сандански.Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.
2 ДЕН Закуска.Отпътуване за Рупите – необикновено място в България,което всеки трябва да посети.Храмът „Света Петка Българска”е издигнат от баба Ванга.Строителството му започва през 1992 г.,осветен е през 1994 г.В близост се намира и къщата на Ванга,а самата тя е пожелала да бъде погребана до нея,за да може да бъде с хората и след като напусне този свят.Около храма е изграден манастирски комплекс с изложбена зала,зала за кръщенета,две канбанарии и 12 стаи с 30 легла.До мостчето до църквата през 2011 г по случай 100-годишнината от рождението на Ванга е издигнат нейн паметник в естествен ръст.
Около 11.00 ч. отпътуваме за Роженския манастир – един от най-интересните и важни религиозни и културни центрове на територията на България.Не е ясна ранната история на манастира ,защото в края на 17 в.голям пожар поврежда манастирските сгради и унищожава манастирския архив.
Тръгваме за Мелник около 14.00 ч. – най-малкия град в България.Обявен е за природен и архитектурен резерват.Виното ,което се прави от уникалния български сорт Широка мелнишка лоза,е с великолепно качество.То е една от атракциите на града и региона.Комбинацията от хубаво вино и превъзходна местна кухня превръща Мелник в една отлична дестинация. Сред забележителностите на града могат да се отбележат и ще посетим – Пашовата къща, Кордопуловата къща (частен музей с винарска изба), руините на средновековни църкви и много други.
Отпътуване за Преподобна Стойна – българска ясновидка и лечителка. Тя не е толкова популярна, колкото Ванга. Въпреки това Ванга сама казвала, че баба Стойна е три пъти по-силна от нея. Преподобна Стойна е живеела в килийна стая на втория етаж на църквата, където е била женската част. Днес стаичката е запазена във вида, в който Пророчицата я е оставила. Вътре се влиза с чехли. Всеки посетител оставя по нещо от себе си за здраве. Таванът на стаята й е окичен със снимки. Има поверие, че този, чиято снимка е поставена там, ще се радва на завидно здраве. На масичка в стаята има книга, в която всеки посетител записва желанията си.
Връщане в хотела.
Пожелание ( срещу допълнително заплащане – 28 лв.) празнична вечеря :
– Печено агнешко месо;
– Дроб сърма;
– Зелена салата с яйце;
– Хляб;
– Минерална вода;
– Десерт
3 ДЕН Закуска.Освобождаване на стаите. Отпътуване за Варна.Пристигане в града около 19.30 ч.

No details found.

Цената включва:
• Транспорт с комфортен туристически автобус;
• 2 нощувки,2 закуски в хотел „Пауталия”3* в Сандански;
• Посещение на Мелник,Рупите,Роженски манастир,Рилски манастир и Преподобна Стойна;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
• Медицинска застраховка за лица до 65 г.;

 • Пакет
  Старт
  Край
  Група (Мин-Макс)
  Цени
   
 • Пакет НА ЧОВЕК В ДВОЙНА/ТРОЙНА СТАЯ
  Старт събота 01.05.2021
  Край понеделник 03.05.2021
  35 - 50 Човека
   
  Свободни места 50

  Възрастен ( 35 - 50 Човека ) 165.00 лв /Човек

  - +

Цената не включва:
• Входни такси за посещаваните обекти: Музея на Рилски манастир – 8 лв.,Хрельовата Кула – 5 лв.,Кордопуловата къща в Мелник – 2 лв;
• Празнична великденска вечеря – 28 лв.;
• Медицинска застраховка за лица над 65 г – 2 лв. на ден;
• Разходи от личен характер;

Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.
Mинимален брой участници: 35
Необходими документи: лична карта
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.
Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!
Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Arkain tour“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ със Застрахователно Дружество ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер 03700100002896/ до 06.08.2021г, гр. Варна.