• Описание
 • Пътуване
 • Включва
 • Резервация
 • Допълнителни опции

Продължителност на туристическата програма: 3 дни
Вид на пътуването: организирано пътуване
Тип транспорт: автобус
Дати: 16,17,18.07.2021г.

ПРОГРАМА:
1 ден:
Отпътуване от Варна в 5.00 ч. от ул.“Антим1“, по маршрут: Варна – Белоградчик – Видин. Пристигане и посещение на пещерата « Венеца» -една от най-красивите пещери в България открита 2015 г. Тя е рядко красива, подземните коридори са с дължина 200 метра, на които са разположени 5 зали. Вътре могат да се видят красиви сталактити и сталагмити, както и причудливи образи от ледени кристали. Образуванията са цветни и учените обясняват образуването им с липсата на кислород, при което водата кристализира, а различните цветове се получават от различния състав на глината и скалите.
Забележка: в пещерата задължително се влиза с каски (дават се на място), поради стеснението и ниския таван по част от маршрута. Маршрутът не е подходящ за хора с клаустрофобия, проблеми с опорно-двигателния апарат и други. Температурата е 9.6 градуса. Пещерата може да бъде посетена едновременно от максимално 15 души. Поради това влизането се осъществява на 2 или 3 пъти в зависимост от големината на групата. Продължителността на едно посещение е около 40 минути
Почивка за късен обяд в хан „ Мадона ” или ресторант по пътя.. Отпътуване за Белоградчик. Пристигане и посещение на Белоградчишките скали, които са включени в списъка на 100-те национални туристически обекта на България със своите красиви скални фигури, достигащи на места до 200 метра височина и разделени на 3 основни групи. Изключително преживяване с незабравими, спиращи дъха природни гледки сред скали с причудливи форми и гигантски пещери. Отпътуване за Видин. Настаняване в хотела. Време за самостоятелна разходка,вечеря. Нощувка.

2 ден
Ранна закуска и отпътуване към северната ни сеседка – Румъния. Много скоро сме на румънска територия.
Отправяме се към Националният парк Cheile Nerei-Beușnița, където се намира водопадът Бигар. Световно признат за една от най-уникалните водни приказки поради начина по който водата пада.
Забавното в този водопад е, че е сравняван с гъба, полузатворен чадър, шапка или покрива на къща на приказна магьосница. А местните жители просто го наричат „Чудото на ждрелото на Минис“. Другото уникално в Бигар е, че той се намира точно на 45-ия паралел на земното кълбо, по средата между северния полюс и екватора.
Тази неземна красота си е заслужила основателно място номер едно за най-красив водопад в Румъния и един от 10-те най – красиви водопади в света..
Свободно време за снимки и релакс.
След сутрешното зареждане с красота,свеж въздух и много положителна енергия отпътуваме от това райско кътче и се отправяме към известния град Дробета-Турну Северин. В Дробета – Турну Северин може да се види нещо забележително. До наши дни са запазени двете основни стъпки на най-големия мост в античността, като едната е на румънския бряг, а другата – на сръбския. Съоръжението е построено през 103 – 105 г. от император Траян и е голямо постижение на строителството и архитектурата за онова време. Свободно време за разглеждане и снимки.
Продължаваме нашия маршрут. Пътуваме край бреговете на р. Дунав, за да достигнем Железни врата, който всъщност е най-големият пролом в Европа, като дължината му е цели 109 км. и заслужава да му отделим специално внимание. Ще видим залива Мракониа и едноименния манастир, живописно разположен на скалистия бряг. В непосредствена близост ще снимаме най-високата каменна статуя в Европа – тази на последния и най-известен дакийски крал Дечебал, чиято височина е цели 55 метра, изваяна в огромен монолит.
Възможно е да се качим на моторни лодки за да се насладим на неописуемата природна красота и да придобием по-пълна представа за грандиозната клисура. Достигаме до мястото на т.нар. Големи казани, където природните сили са сътворили пленителен с красотата си пейзаж. След като сме нахранили душата, ще помислим и за тялото – в един от множеството крайбрежни ресторанти. Пътуването с лодки е по желание и при добри метеорологични условия.
Отпътуване обратно към България, Видин. Пристигане в хотела. Нощувка.
3 ден
Закуска. Посещение на крепостта „Баба Вида“, разположена на големия завой на река Дунав. Свързана е с легендата за трите сестри – Вида, Кула и Гъмза. През 14в тя е столица на Видинското царство и седалище на последния български средновековен владетел Иван Срацимир. От кулите на крепостта се открива панорамна гледка към Дунава, а в част от вътрешните помещения може да се разгледа временна музейна експозиция. „Баба Вида“. Разходка във Видин.
Около обяд отпътуване към Варна. Пристигане във Варна вечерта.

No details found.

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
• ТРАНСПОРТ С ТУРИСТИЧЕСКИ АВТОБУС ПО МАРШРУТА
• 2 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В ХОТЕЛ 3* ВЪВ ВИДИН
• ПОСЕЩЕНИЕ НА ОБЕКТИТЕ ПО ПРОГРАМА /БЕЗ ВКЛЮЧЕНИ ВХОДНИ ТАКСИ
• ТУРИСТИЧЕСКА ЗАСТРАХОВКА „ ПОМОЩ ПРИ ПЪТУВАНЕ“
• ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК

 • Пакет
  Старт
  Край
  Група (Мин-Макс)
  Цени
   
 • Пакет на човек в двойна или тройна стая
  Старт петък 07.05.2021
  Край неделя 09.05.2021
  30 - 45 Човека
   

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
• ОБЯД И ВЕЧЕРЯ
• ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ
• РАЗХОДКА С ЛОДКА / КОРАБЧЕ ПО ДУНАВ В РАЙОНА НА „ЖЕЛЕЗНИ ВРАТИ“ – 25Е
• ТУРИСТИЧЕСКА ЗАСТРАХОВКА ЗА ТУРИСТИ НА ВЪЗРАСТ НАД 70 ГОДИНИ – ДОПЛАЩАНЕ 5 ЛВ.
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);

ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ОБЕКТИ:
• Пещерата „Венеца“ – 6 лв. за възрастни, 4 лв. за пенсионери и 3 лв. за ученици
• Белоградчишките скали – 6 лв. за възрастни; 4 лв. за ученици и пенсионери;
• Крепостта „Баба Вида“ – Ученици, студенти и пенсионери – 2лв. Възрастни – 4лв.
• Музей „Железни Врата“- 15 румънски леи

Допълнителни условия
• Екскурзията се осъществява при минимум 30 записани туристи!
• За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
• Разходката с корабче по река Дунав се осъществява при подходящи метеорологични условия.
• Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
• Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
• Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната
• Деца до 18 годишна възраст,пътуващи без родители е необходимо да представят нотариално заверена декларация от родителите си

Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на посещенията,ако тов се налага от независещи от него причини. При промяна на реда на посещенията туристите,няма да бъдат ощетени.
Срокове и Условия
Анулация без неустойка при отказ от пътуване до 3 дни след подписване на договора, само при уславие, че остават мин.60 дни до датата на отпътуване
Ако периодът на резервация е под 60 дни, не се дължи неустойка само в деня на резервирането
Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства,както и разместване на дните за плануваните екскурзии!!!
 Гарант на АРКАИН ТУР по смисъла на чл 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД „ЕВРО ИНС” АД,