• Описание
 • Пътуване
 • Включва
 • Резервация
 • Допълнителни опции

Дата:29.08.2020 г

Цена от Варна :40 лева

Цена от Шумен:36 лева

Цена от Русе:28 лева

 

Програма: 

Отпътуване от Варна ул.Антим 1 в 05.30 ч.,

Шумен /пети километър/в 06.30 ч.,

Търговище /бензиностанция OMV/в 07.30 ч.,

Русе / бензиностанция Лукойл в ж.к Дружба/  в 08.30 ч.

Около 10.00 ч. пристигане в Букурещ- град на контрастите, един от най – големите градове в Централна и Източна Европа, известен още като „Малкия Париж“.

Посещение на Патриархалната катедрала – духовният център на града. Място, където се намират мощите на Свети Димитър Бесарбовски и част от мощите на Свети Свети Константин и Елена, хълма на Митрополията. Следва пешеходна разходка в старият град на Букурещ, където ще се любувате на прекрасната архитектура на реставрирани сгради, запазени по улица „Липскани“. Ще видите Стария княжески съд на Влад Цепеш – владетелят, увековечен от Брам Стоукър като Дракула. Тук се намира и най – голямата книжарница в Румъния – „Carturesti Carusel“ – в превод „Въртележка от светлина“. Шест – етажното здание ,построено през 1860г винаги е било важен търговски обект – банка, базар,а в момента снежно бяло царство на приказките и културата. Тук е и старата княжеска църква – най-старата сграда в Букурещ, както и бившия хан „Луи Манук“ – в момента луксозен ресторант. Многобройни барове и ресторантчета допринасят за приятната атмосфера. Свободно време за разходка.

В самия център на Букурещ има място, където за известно време можеш да забравиш, че се намираш в сърцето на модерен европейски мегаполис. Това е Националният музей на селото, известен и под названията Етнографски комплекс „Румънско село“, Етнографски комплекс „Димитрие Густи“. Той изглежда по-скоро като природен резерват, отколкото като традиционен музей.

Следва посещение на Музеят на селото, намиращ се на езерото Херастрау.Основан през 1936 г.,този прекрасен ансамбъл от над 300 жилища,работилници,църкви,вятърни мелници,преси и други структури на Румъния.Най-интересни са дъбовите къщи от Марамуреш,с техните резби и покриви,както и носещи греди,издълбани с животни и ловни сцени,Адам и Ева,Дървото на живота,слънца и луни.

Други акценти са сламените къщи от окръг Алба,както и вкопаните къщи от Драгичени и Кастранова в Олтения;колоритно обзаведени имоти от Молдова;вятърни мелници на окръг  Тулча.Огледайте се за красивата дървена църква от село Драгомирещи в Марамуреш.

Музеят на селото разполага с магазин за сувенири,който се определя като най-доброто място в града,където може да си закупите фолк предмети на изкуството,включително текстил и костюми,керамика и дървени предмети.

Последната ни спирка в Букурещ е  Природонаучния музей. Там можете да видите огромни скелети на динозаври,над 300 000 артефакта,представени в естествена среда,древни бозайници ,мекотели,скъпоценни камъни,изригващ вулкан,сталактити,сталагмити и сталактони и др.Музеят разполага с колекция от пеперуди,както и цял етаж,посветен на морската флора и фауна.

Панорамна автобусна обиколка на Букурещ: Триумфалната арка, построена по подобие на тази в Париж през 1922г, в памет на загиналите в Първата световна война; Домът на свободния печат – сградата, в която се намират централите на най-големите румънски вестници; площад Виктория; Булевардът на посолствата; Атинеумът – най-голямата концертна зала в Румъния; Библиотеката; Народният театър; Университетът.

Отпътуване за България около 17.00 ч.

Пристигане във Варна късно вечерта.

 

***** Забележка:При лоши метеорологични условия музеят на селото ще се замени с посещение на МОЛ   “Băneasa” .

 

No details found.

Офертата включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • Екскурзовод по време на пътуването;
 • Медицинска застраховка за лица до 69,99 г.;
 • Панорамна автобусна обиколка на Букурещ;
 • Посещение на Природонаучния музей (без включена входна такса);
 • Посещение на Музеят на селото (без включена входна такса);
 • Пакет
  Старт
  Край
  Група (Мин-Макс)
  Цени
   
 • Пакет цена на човек
  Старт събота 29.08.2020
  Край събота 29.08.2020
  30 - 45 Човека
   

Офертата не включва:

 • Входна такса за Природонаучния музей – 20 леи за възрастни,10 леи за пенсионери,5 леи за ученици и студенти;
 • Входна такса за Музея на селото – 15 леи за възрастни,8 леи за пенсионери,4 леи за ученици и студенти;
 • Медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г. – 2 лева(лица над 80 г.не подлежат на застраховане );
 • Разходи от личен характер;

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 40

СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ ПРИ НЕДОСТИГНАТ МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 7 дни преди датата на отпътуване

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта / задграничен паспорт със шест месечна валидност от датата на отпътуване: няма санитарни и медицински изисквания за страните по маршрута.

СРОКОВЕ НА ПЛАЩАНЕ: 100 % при сключване на договор.

* Възможно е разместване в графика на провеждане на допълнителните мероприятия с цел спазване работното време на обектите.

* Входните такси са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при евентуална промяна

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.