• Описание
 • Пътуване
 • Включва
 • Резервация
 • Допълнителни опции

Програма:

1 ДЕН  Отпътуване от Варна в 5.30ч.,ул.Антим 1.,от Шумен в 6.30 ч.( пети километър),Велико Търново 8.30 ч.Ще направим кратки почивки по маршрута.Пристигане в Сандански следобед.Настаняване в хотела.Свободно време.Нощувка.

2 ДЕН    Закуска.Отпътуване за Рупите – необикновено място в България,което всеки трябва да посети.Храмът „Света Петка Българска”е издигнат от баба Ванга.Строителството му започва през 1992 г.,осветен е през 1994 г.В близост се намира и къщата на Ванга,а самата тя е пожелала да бъде погребана до нея,за да може да бъде с хората  и след като напусне този свят.Около храма е изграден манастирски комплекс с изложбена зала,зала за кръщенета,две канбанарии  и 12 стаи с 30 легла.До мостчето до църквата през 2011 г по случай 100-годишнината от рождението на Ванга е издигнат нейн паметник в естествен ръст.

Около 11.00 ч. отпътуваме за Роженския манастир – един от най-интересните и важни религиозни и културни центрове на територията на България.Не е ясна ранната история на манастира ,защото в края на 17 в.голям пожар поврежда манастирските сгради и унищожава манастирския архив.

Тръгваме за Мелник около 14.00 ч.  – най-малкия град в България.Обявен е за природен и архитектурен резерват.Виното ,което се прави от уникалния български сорт Широка мелнишка лоза,е с великолепно качество.То е една от атракциите на града и региона.Комбинацията от хубаво вино и превъзходна местна кухня превръща Мелник в една отлична дестинация.  Сред забележителностите на града могат да се отбележат и ще посетим – Пашовата къща, Кордопуловата къща (частен музей с винарска изба), руините на средновековни църкви и много други.

Отпътуване за Сандански.Свободно време. По-желание – празнична вечеря вечеря в ресторанта на хотела  срещу доплащане.Нощувка.

3 ДЕН        Закуска.Освобождаване на стаите. Около 9.00 ч.отпътуване  за Рилски манастир.

Манастирът „Св.Иван Рилски”е построен на мястото на старата постница през 927 – 941г. от Иван Рилски.В двора на днешния манастир през 1335 г.е издигната отбранителна кула и малка еднокорабна черква от местния феодален владетел Хрельо.Кулата е най-старата запазена сграда в манастирския комплекс и по стил принадлежи към архитектурата на Търновската художествена школа.На върха на кулата се намира параклисът „Свето Преображение”с ценни фрески от 30-те години на 14 век.

Отпътуване за Варна.Пристигане в града около 19.30 ч.

No details found.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 2 нощувки,2 закуски в хотел „Пауталия”3* в Сандански;
 • Посещение на Мелник,Рупите,Роженски манастир,Рилски манастир;
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута;
 • Медицинска застраховка за лица до 65 г.;
 • Пакет
  Старт
  Край
  Група (Мин-Макс)
  Цени
   
 • Пакет цена от Варна-145лв. , от Шумен - 135лв., от Велико Търново - 125 лв.
  Старт петък 04.09.2020
  Край неделя 06.09.2020
  40 - 40 Човека
   

Цената не включва:

 • Входни такси за посещаваните обекти: Музея на Рилски манастир – 8 лв.,Хрельовата Кула – 5 лв.,Кордопуловата къща в Мелник – 2 лв;
 • Пожелание срещу доплащане –вечеря в ресторанта на хотела (шопска салата,пилешко или свинско филе,десерт,вода,хляб)-18 лв;
 • Медицинска застраховка за лица над 65 г – 2 лв.
 • Разходи от личен характер;

 Важно******При записване на самостоятелно пътуващ клиент по цена за настаняване в двойна стая, туроператорът не може да гарантира записването на друго лице, с което да бъде настанен. В такъв случай следва доплащане за единична стая.

 Mинимален брой участници: 40

    Необходими документи: лична карта

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Срокове за плащане : 100 % при сключване на договор за организирано пътуване.

Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при покачване на горива, такси и валутни курсове!

Застраховка „Отмяна от пътуване“: предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Туроператор „Аркаин тур“ ООД има сключен договор по чл.97, ал.1 от ЗТ със ‘Отговорност на Туроператора’ със  Застрахователно  Дружество  ”ЕВРОИНС „ Сертификатът към застрахователната полица е с номер  № 03700100002172/ до 31.07.2020г., гр. Варна.