• Описание
 • Пътуване
 • Включва
 • Резервация
 • Допълнителни опции

Копривщица има несравнима и очарователна,възрожденска  атмосфера.Всяка крачка по калдъръмените улички ни води към следващ спомен от българската история,следващ паметник на културата,следващ момент на гордост…

ДАТА: 11,12,13, СЕПТЕМВРИ

Туристичека програма:

ПЪРВИ ДЕН:

06:00ч. Отпътуване от Варна в посока гр.Сопот.

Посещение на Дом-музей „Иван Вазов”, който е включен в списъка на Стоте национални туристически обекта.
Посещение на Девическия метох в Сопот- също включен в списъка на Стоте национални туристически обекта. Манастирът е описан от Иван Вазов в няколко негови произведения- „Нова земя”, „Чичовци”, „Хаджи Ахил”. Една от последните учителки в килийното училище на манастира е игуменката Христина, която историята ни помни, като съратничка на Васил Левски, като му предлага скривалище в манастира и изпълнява негови поръчения, като за целта е посещавала градовете- Ст.загора, В.Търново, Чирпан, Ловеч. Посещение на Сопотски манастир „Св.Спас”. Не е известна точната дата на построяването му, но се счита, че това е станало през 13 век и е датиран като Средновековен. В Сопотския манастир на 7 декември 1858г., Васил Иванов Кунчев-Левски бил ръкоположен за дякон Игнатий. Манастирът завинаги останал негов дом и той често отсядал тук по време на обиколките си из страната.
Отпътуване към гр.Копривщица. Копривщица е град – музей, в който можете да усетите прекрасната атмосфера на Възраждането с типичната за тази епоха архитектура, с калдъръмените й улици, с вкусните традиционни български ястия. Обектите за настаняване са в традиционен копривщенски стил.  Градът и до днес пази духа на българската възрожденска архитектура. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка

ВТОРИ ДЕН: ПОСВЕТЕН НА КРАСИВАТА КОПРИВЩИЦА

ЗакускаПешеходна обиколка на Копривщица. Със своите калдъръмени улички и с боядисаните в ярки цветове къщи, възрожденското градче,ви връща  назад във времето – време на борби за свобода и независимост!

Градът е родно място на някои от най-големите имена на България. Тук са родени Любен Каравелов, Димчо Дебелянов, Тодор Каблешков, Георги Бенковски  и редица други големи наши дейци в разнообразни сфери. На копривщенския мост „Първа пушка“ е и мястото, където избухва Априлското възстание.

Ще посетим Дебеляновата къща паметника на майка му, все така очакваща своето дете, къщата на Тодор Каблешков,мостчето на първата пушка.

Добре е да надникнем в механата на „Дядо Любен”, да похапнем сладко и да послушаме хубава народна музика. 

Свободно време .Нощувка.

3 ден  Закуска.Освобождаване на хотела.

По пътя ще посетим Калофер – „Ботевия град”. Името му не се среща в античната или средновековната история на нашите земи. На това място някога е имало гъсти, непроходими и необитаеми гори. Западно, в долината на Бяла река, е бил старият Звъниград, от който не е останала и следа. За оказана съпротива турците заличили града, но гордите му и упорити защитници останали непокорени. Дружина от 40 юнаци, начело с Калифер войвода, дълго бродила из района, защитавайки събратята си и всявайки ужас сред османлиите. Турците били безсилни да се справят и затова султанът разрешил на войводата да се засели с момчетата си в гората, като им дал привилегии на дервенджийско село. Хайдутите откраднали моми от Сопот, който се славел с хубавиците си, и така възникнал Калофер.

Ще посетим   родната къща на Поета , Девическия манастир от 1700г.

Отпътуване за Карлово – градът на Левски. Тук ще разгледаме къщата – музей Васил Левски .Разходка по центъра на града.

Отпътуване за Варна.

Пристигане в града около 20.00 ч.

 

No details found.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Транспорт с лицензиран  туристически автобус
 • 2 нощувки със закуски в хотел 2*/3* в Копривщица
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута  
 • Разглеждане на Копривщица
 •  Посещение на Сопот ;
 • Посещение на Калофер;
 • Посещение на Карлово;
 • Медицинска застраховка за лица до 69.99 г;

 

 

 • Пакет
  Старт
  Край
  Група (Мин-Макс)
  Цени
   
 • Пакет НА човек в двойна или тройна стая
  Старт петък 11.09.2020
  Край неделя 13.09.2020
  15 - 30 Човека
   

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси в посещаваните обекти:
 • Къща – музей”Димчо Дебелянов”,къща-музей „Тодор Каблешков”,къща-музей „Лютова къща”,къща-музей”Георги Бенковски” и къща –музей”Любен Каравелов”- (цена за петте къщи-музеи)-6 лв;
 • Къщата на Христо Ботев – 4 лв.за възрастни,2 лв.ученици и пенсионери;
 • Къща –музей на Васил Левски- 4 лв.за възрастни,2 лв.ученици и пенсионери
 • Медицинска застраховка за лица над 70 г – 2 лв на ден;
 • Разходи от личен характер;

 

 

Срокове и Условия    

Промени без неустойка до 30 дни преди датата на тръгване

 

Плащания   

до 1 дни след Резервация   30%

до 10 дни преди Тръгване  70%

 

Неустойки   

за Анулация до 1 дни преди Тръгване    100%

за Анулация до 8 дни преди Тръгване    70%

за Анулация до 15 дни преди Тръгване  30%

ДРУГИ УСЛОВИЯ ПО ПРОГРАМАТА

Допълнителна информация:

Необходими документи: валиден документ за самоличност:

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 3 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 пълноплащащи туриста;

 

Забележки:

* Местата в автобуса са по ред на записване

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.