• Описание
 • Пътуване
 • Включва
 • Резервация
 • Допълнителни опции

ПРОГРАМА:
1 ден – 14.05 – Отпътуване от ВАРНА в 17.00 ч по маршрут Варна – Бургас-Малко Търново–Кушадасъ.
Туристите трябва да бъдат на мястото на отпътуване 15 мин. преди обявения час. Пътуване през Чанаккале. Града е разположен от двете страни на протока Дарданели. Преминаване на протока Дарданели с ферибот, който свързва Мраморно и Егейско море. Бреговете му докосват и двата континента – Европа и Азия .
2 ден- 15.05. – Пристигане в Кушадасъ преди обяд. Настаняване в хотела около 14:00 ч. (По възможност, по-рано). Свободно време. Нощувка.
3 – 7 ден Закуска. Свободно време. Възможност за екскурзии (срещу допълнително заплащане на място). Нощувка.
8 ден –23.05. Закуска. Освобождаване на хотела – отпътуване за България. Пристигане във Варна/ПОВЕЛЯНОВО късно през нощта.

Настаняване в Селект стаи с площ 42 м2 и разположени в основна сграда.
ЦЕНА за възрастен настанен в двойна стая: 720 лв
Двойна стая – 1440лв
Едноместна стая – 1090 лв Двойна стая + Дете от 0 до 12.99 години с 2 възрастни в стаята – 1510 лв Двойна стая + 2 ДЕЦА (0-12,99) (0-2,99) С 2 възрастни в стая – 1770лв. 2 възрастни и 2 деца /0-12.99/ / 3-12.99/ – 1970лв 3 възрастни + 1 дете до 12.99години – 2070 лв

ЗА ЖЕЛАЕЩИТЕ ДА ПЪТУВАТ СЪС СОБСТВЕН ТРАНСПОРТ СЕ ПРИСПАДА ЦЕНАТА НА СЕДАЛКАТА В АВТОБУСА – 110 ЛВ.

No details found.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
1. Транспорт с лицензиран автобус по съответния маршрут
2. 7 нощувки в хотел по избор на съответната база изхранване
3. Медицинска застраховка, с покритие Covid-19 до 10 000 евро (за лица до 65 години)
4. Представител на TA по време на пътуването
5. Обслужване на място от представител на местната фирма партньор
6. Всички пътни и магистрални такси

 • Пакет
  Старт
  Край
  Група (Мин-Макс)
  Цени
   
 • Пакет на човек настанен в двойна стая
  Старт петък 14.05.2021
  Край събота 22.05.2021
  40 - 49 Човека
   

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
1. Мед. застраховка, с покритие 10 000 евро за лица от 65 до 70 год. – доплащане 10 лв.
2. Мед. застраховка, с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 80 год. – доплащане 15 лв.
3. Мед. застраховка, с покритие 10 000 евро за лица над 80 год. – сумата на застр. премия се предоставя допълнително от Застрахователя
4. Застраховка „Отмяна на пътуване“ – доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ЗАД „Алианц България“, гр.София, бул.Княз Ал.Дондуков №59, ЕИК 040638060, тел. +359 2 930 23 55
5. Разходи от личен характер и бакшиши.
6. Допълнителни екскурзии

УСЛОВИЯ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
Не се допускат никакви промени при вече направена и платена резервация за ранно записване. При невъзможност на туриста да пътува при резервация за ранно записване, внесените и платени суми не се възстановяват.

В случай на отказ от пътуване при направена и платена резервация по ранно записване, сумата може да се използва за друга дата на пътуване с допълнително заплащане по стандартните тарифи, само ако са спазени сроковете за отказ от пътуване съгласно договор с клиента.

АНУЛАЦИОННИ УСЛОВИЯ
Чл. 19. (1) Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до 24 часа след записване и внасяне на капаро.
(2) В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
1. При пътуване в чужбина:
а) след изтичане на срока по ал.(1) и до 60 дни преди датата на пътуването – такса резервация – 40 лв. За всяка промяна относно резервация след първоначалното записване се удържа такса в размер на 30 лева.
б) от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
г) от 29 до 20 дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването.
д) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването – 80% от общата стойност на пътуването.
е) по-малко от 14 дни преди датата на пътуването – 100% от общата стойност на пътуването.
2. При пътуване в страната:
а) след изтичане на срока по ал.(1) и до 20 дни преди датата на пътуването такса резервация 20 лв.
б) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
в) от 13 до 7 дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването.
г) от 6 до 3 дни преди датата на пътуването – 80% от общата стойност на пътуването.
д) по-малко от З дни преди датата на пътуване то – 100% от общата стойност на пътуване то.
(3) При пътуване в чужбина при направена резервация с включени отстъпки за ранно записване или промоционални оферти и отказ на Потребителя след изтичане на срока по ал.(1) същият дължи следните неустойки:
а) след изтичане на срока по ал.(1) и до 60 дни преди датата на пътуването – в размер на капарото.
г) от 59 до 20 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност.
д) от 19 до 14 дни преди датата на пътуването – 100 % от общата стойност.
(2) При пътуване в страната при направена резервация с включени отстъпки за ранно записване и отказ на потребителя след изтичане на срока по ал.(1) същият дължи неустойки съгласно условията на конкретния хотел.
(3) При анулация на пътуването поради болест или други лични причини, свързани с Потребителя, той губи платените на Туроператора суми в съответствие със сроковете на анулация и в размерите по алинея 1,2,3,4 респективно дължи заплащане на тези суми, в случай, че не ги е платил.
(4) В случай, че Потребителят прекрати своята почивка /е кскурзия/ през времетраенето й по свое желание, всички допълнителни разходи, вкючително и транспортните са за негова сметка. В този случай не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените услуги.
(5) При подаване на документи с неверни данни и неспазване на сроковете от страна на Потребителя, Туроператорът има право да анулира пътуването, удържайки горе цитираните неустойки.
(6) При резервации Ранно записване , всяка една промяна на име на турист,тип настаняване , дата на пътуване , се таксуват и заплащат по стандартните цени на съответния хотел и се налага глоба в размер на 30лв.

Допълнителна информация:
Минимален брой туристи в автобуса за осъществяване на пътуването – 40 човека
Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи – 7 дни преди отпътуване.

Нобходими документи за пътуване: валиден международен паспорт.
Децата, пътуващи с един родител или без родители, представят нотарилно заверена декларация от единия или от двамата родители.
Визов режим: няма изисквания за визи.
ТO има сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ по смисъла на чл. 97 от ЗТ.

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗАСТРАХОВКА „ОТКАЗ ОТ ПЪТУВАНЕ“: ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА
Застрахователни покрития и услуги:

Отмяна на пътуване: Възстановяване на разходите за анулиране на резервирано пътуване поради събития описани в общите условия на застраховане – до 20 000 лв.

Прекъсване на пътуване:
Разходи за резервирани, но неизползвани услуги поради прекъсване на пътуването – до 20 000 лв.

Защита при закъснение:
Допълнителни разходи във връзка с изпуснат заминаващ полет от родината поради закъснение на транспортно средство / Допълнителни разходи във връзка със закъсняло пристигане на родното летище – до 500 лв.
УСЛОВИЯ НА ЗАКУПУВАНЕ:
Застрахователното покритие е в сила, само ако застрахователната премия е била заплатена преди началото на пътуването от България. Застраховката е приложима за български граждани и/или чужденци пребиваващи постоянно в България от минимум 6 месеца считано от датата на сключване на застрахователния договор.

СРОК ЗА СКЛЮЧВАНЕ НА ЗАСТРАХОВАТЕЛНА ПОЛИЦА:
Сключването на застраховката и заплащането на застрахователната премия за застрахователни пакети със защита при отмяна на пътуване трябва да се извършат в деня на резервация на пътуването или максимум до 3 дни след резервация на пътуването. При по -късно сключване са застраховани само събития, настъпили след 10 (десетия) ден от сключването (изключение: злополука, смъртен случай, природно бедствие). Ако пътуването е резервирано при по- малко от 30 (тридесет) дни преди началото на пътуването, застрахователната полица трябва да бъде закупена в деня на резервиране на пътуването или максимум до 3 дни след датата на резервация на пътуването.