• Описание
 • Пътуване
 • Включва
 • Резервация
 • Допълнителни опции

3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ И ВЕЧЕРИ В КОМПЛЕКС „ЧЕРНИЯ КОС“, РАЗПОЛОЖЕН В ЖИВОПИСНИЯ СПА КУРОРТ ОГНЯНОВО + МИНЕРАЛЕН БАСЕИН С ТЕМПЕРАТУРА НА ВОДАТА ОКОЛО 30-32º, ФИТНЕС,САУНА И ПАРНА БАНЯ

ЗА ХОТЕЛА:
Хотел Черния кос предлага уютно обзаведени стаи и апартаменти. Стаите са оборудвани с климатици, кабелна телевизия, хладилници и разполагат със собствен санитарен възел. Ресторантът на Хотелският комплекс Черния кос, с.Огняново разполага с открита лятна градина с барбекю за 60 човека и закрита ресторантска част също за 60 човека. Гостите на хотела могат свободно да ползват барбекюто в лятната градина. В ресторанта се предлага типична българска традиционна кухня с екологично чисти плодове и зеленчуци собствено производство. На разположение на гостите е отлично оборудван релакс център, който включва: сауна, парна баня, ортопедична пейка и минерален закрит басейн с температура на водата от 32°C до 35°C градуса. През летния сезон гостите могат да се поглезят в открития минерален басейн. Предлагат се всички видове масажи и тангентор. За любителите на спорта е осигурена фитнес зала. Хотелският комплекс Черния кос, с.Огняново разполага с открит паркинг (15 коли) за своите гости и гаражи (4 коли). В комплекса има семинарна зала и Wireless интернет. За Вашето приятно изкарване се грижи специално подбран и обучен персонал.
Басейни:
• Външен басейн – 14 м. дължина на 9 м. ширина и дълбочина от 0,9 м. до 1,60 м. (функционира само през летния сезон)
• Вътрешен басейн – 9 м. дължина на 6 м. ширина и дълбочина от 0,9 м. до 1,40 м. (функционира само през зимния сезон)

Релакс център:
• Сауна
• Парна баня
• Ортопедична пейка
• Масажи
• Тангентор
• Фитнес

Заведения:
• Бар ресторант
• Механа в битов стил

Знаете ли, че територията на България е на второ място в Европа (след Исландия) по богатство на минерални извори. Един от най-популярните ни СПА курорти е именно гоцеделчевското село Огняново. Освен да се отдадете на СПА и разпускане в района има и много какво да се види. Наоколо е пълно с история, природа и различни развлечения. Ето и няколко предложения в околностите, които да видите, ако случайно ви омръзне да се плицикате в горещия минерален басейн:
ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
– СЕЛО ДЕЛЧЕВО И НЕВРОКОПСКИЯ МАНАСТИР„Света Богородица – Живоприемни Източник“
Село Делчево се намира високо в Пирин планина и от него се открива страхотна гледка към Родопите. Пътят свършва на площада в селото и останалата част може да се разгледа само пеша. В селото много от къщите са архитектурни паметници. Те сякаш са нaкацали една върху друга, а за някои от тях скалите са използвани като естествен зид.
Манастирът „Света Богородица – Живоприемни Източник“ е женски. В църквата могат да се видят колони и капители, останали от първата църква, върху която е изграден манастирът

– ЛЕЩЕН,КОВАЧЕВИЦА И ВОДОПАД БУКОВ ДОЛ /до водопада при подходящо време/
Лещен и Ковачевица – две родопски села гледат Пирин.
Лещен е архитектурен резерват и е много привлекателно заради старинния си и автентичен вид и калдаръмени улици. Интересно е не само за туристи, но и за филмови продуценти. Тук са снимани много филми.
Ковачевица е друготе чаровно и запазило автентичния си вид село. Там всяка една къща е направена изцяло от камък и дърво. Няма червени, керемиди, всичко е тигли. Интересна е и историята около името на селото. Буквално означава „жената на коваача“. В селото живеел известен ковач. Когато хората от околните села отивали при жената на ковача казвали „отиваме при Ковачевица“. Такова си останало името на селото и до днес.В Ковачевица, както и в Лещен, са снимани множество филми
Водопадът Буков дол се намира между селата Ковачевица и Горно Дряново. Водите му са малко през лятото, но от снеготопенето и дъждовете през пролетта и есента се увеличават. До него се стига като се пресича римския мост между двете села. Реката е с чисти ледени води, горите се гъсти и прохладни, а гледките – уникални и разтоварващи.

– останките на късно-античния римски град Никополис ад Нестум и Вековните чинари в Гърмен

Никополис ад Нестум е римски град, основан от император Траян през 106 година. Наречен е така заради победата му над даките – Никополис значи „Град на победата“, а Нестум е старото име на река Места. Останките от античния град могат да се видят край село Гърмен. Под някои къщи от селото също има старинни останки.
В село Гърмен има няколко вековни чинара. Най-лесно достъпният от тях се намира в центъра на селото. Няма как да не го забележите. Той е огромен и е надживял десетки поколения. На възраст е над 600 годишен.

– Хаджидимово – най-атрактивният зоокът и манастир като крепост „Св. Великомъченик Георги Победоносец“

Хаджидимово е един малък град много близо до Гоце Делчев и до границата ни с Гърция. Всъщност е малко по-близо до Гърция, отколкото до Гоце Делчев. Намира се там, където проломът на река Места разделя Родопите от Пирин.
Ще се изненадате какъв манастир като крепост и какъв чаровен зоокът има в това малко и непознато село. Манастирът е скоро реставриран, разширен и обновен. Дворът му е голям и много добре поддържан.
На метри от манастирът се намира зоокътът, в който достъпът до животните е свободен. Можете буквално да погалите елен, сърна, птици, зайчета. Страхотно е.

– манастир „Свети Георги“ в село Златолист един от необикновените и мистични манастири, в който до смъртта си е живяла отшелницата и пророчица Преподобна Стойна.

No details found.

В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
– Транспорт Варна – Огняново – Варна
– 3 нощувки със закуски и вечери
– Ползване на минерален басеин, фитнес, сауна, парна баня
– Представител на фирмата организатор
– Туристическа застраховка

 • Пакет
  Старт
  Край
  Група (Мин-Макс)
  Цени
   
 • Пакет на човек в двойна/тройна стая
  Старт четвъртък 10.06.2021
  Край неделя 13.06.2021
  15 - 30 Човека
   

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
– Обяди
– Лични разходи
– Допълнителни екскурзии до близки забележителности