• Описание
 • Пътуване
 • Включва
 • Резервация
 • Допълнителни опции

Кипър (Cyprus) е божествено място, където ще откриете следи от храмове на древногръцки богове, християнски църкви и мюсюлмански светини. Но островът е познат още като “Островът на любовта”.

На всяка крачка се натъквате на руини, природни забележителности или храмове свързани с това велико човешко чувство – любовта.

Невъзможно е да видите цялата красота на острова наведнъж. Затова ви насочваме към няколко от най-хубавите места в Кипър.

В Ларнака (Larnaca), съвсем близо едно до друго са две свети за християните и мюсюлманите места.

Църквата “Свети Лазар” (Ayios Lazaros) е построена върху гробницата на Лазар, който Исус връща от мъртвите. Смята се, че след възкресението си той идва в града и става първият християнски епископ тук. Лазар остава в Ларнака до края на дните си. През IX век император Лъв VI намира останките му и ги премества в Константинопол, като за отплата построява църквата.

Хала Султан Теке пък е третото най-свято място за мюсюлманите след Мека и Медина. Комплексът е построен край Соленото езеро, където се смята, че е погребана Ум Харам, дойката на Мохамед.

В Ларнака трябва да видите още подземната църква “Света Фареномени”. Тя съществува още от времето на финикийците и легендите за лечебната й сила се носят по цял свят.

Никозия, столицата на острова, както и столицата на две различни държави, Разположена е на река Педиео. Никозия е последната столица в света, разделена на две — северната  част нa града се намира в Севернокипърската турска република. В центъра на града има буферна зона, контролирана от силите на ООН.

В града ще почувствате очарователната смесица от персийско, асирийско и египетско влияние от древността. Легендата разказва, че Марк Антоний се влюбил в лозята на острова и подарил Кипър на Клеопатра. В столицата има по-малко туристи в сравнение с морските курорти, благодарение на което Никозия е успяла да запази повече от своя кипърски дух.

Фамагуста е град на източното крайбрежие на Кипър. Град Фамагуста е възпят и от българският поет Никола Вапцаров:
И онзи див копнеж
по Филипините,
по едрите звезди
над Фамагуста?…

Така създаденият поетичен образ на Фамагуста, завинаги остава в съзнанието, като място романтично и сакрално, пазещо спомените на едно лирично преживяване.

През Средновековието градът е бил с най-голямо значение на острова, заради голямото пристанище. До 70-те години на XX век Фамагуста е бил един от най-посещаваните курорти на острова. През 1974 г. турската армия нахлула и прогонила гръцкото население завинаги. Днес кварталът Вароша е необитаем и в него най-много се усеща разделението на острова между турци и гърци. От тогава главно пристанище на острова е Лимасол. Днес градът е посещаван предимно от туристи в съседните курорти, които идват за ден да разгледат Фамагуста. Всяка година се провежда фестивал на културата и изкуствата.

 

Морски бани и галещо слънце. Лесно е да разберем как гръцката богиня на любовта се е родила от вълните на кипърските плажове. Митологията, традициите и начина на живот са като гръцките, но допълнени от доматите и овчето сирене. Кипърските обичаи предлагат вкусни ястия. Насладете се на живият микс от източно и западно и се отдайте на страстта на острова.

 

ПРОГРАМА:

ДЕН 1 – Неделя/30.10.2020/ :

Среща на летище Варна в 12.30 ч. , за директен полет с АК УИЗ ЕЪР до Ларнака , Кипър в 14.35 ч. Пристигане на международното летище Ларнака в 16:25.

Посрещане от представител на фирмата и трансфериране до хотела.

Свободно време.

 

ДЕН 2 – Понеделник /31.10.2020/

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна полудневна екскурзия до  Никозия / срещу допълнително заплащане – 28.00 €/ :  по време на тази екскурзия ще се запознаете с невероятната архитектура на града и ще се разходите из малките тесни улици- лабиринти, невероятно красиви църкви и джамии. По време на цялата обиколка Вашият водач ще Ви разкаже истории и забавни факти за околността. Едни от незабравимите спирки на тази екскурзия са: Катедралата Света София ,  Пазара , Римокатолическата катедралата Света София. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 3 – Вторник /01.11.2020/:

Закуска. Свободно време или възможност за  допълнителна полудневна екскурзия до Фамагуста/ срещу допълнително заплащане – 30.00 €/ : ще имате възможност да разгледате изоставеният „Призрачен град“ на Вароша, който остава запечатан от турското нашествие през 1974 година. По пътя Вашият водач ще Ви разкаже всички исторически факти и приказни легенди за историческия пристанищен град.  Следва посещени на катедралата „Свети Никола“, ,стария град  на Фамагуста , плажа Константия, Constantia, архелогоческия комплекс Саламин.
Връщане в хотела. Нощувка.

 

ДЕН 4 – Сряда /02.11.2020/

Закуска. 06:00 трансфер до международното летище в Ларнака за полета до Варна в 09:00. Кацане на летище Варна – 11:05.

 

 

хотел Възрастен в двойна стая Трети възрастен Eдинична

стая

Дете / 1.99 – 12.99 г / с 2-ма възрасти
AMORGOS BOUTIQUES HOTEL 3*

(http://amorgoshotel.com/) или подобен

 

569 лв.  523 лв. 789 лв.           –

 

 

 

 

 

No details found.

Цената включва:

 • Самолетен билет Варна- Ларнака – Варна, включващ ръчен багаж до 10кг с размери 40х30х20см.
 • Настаняване 3 нощувки СЪС ЗАКУСКИ в малък семеен хотел в историческия център на Ларнака, 100 м от плажа
 • трансфер летище – хотел – летище
 • медицинска застраховка с покритие 10 000лв за лица до 65 г.

 

 • Пакет
  Старт
  Край
  Група (Мин-Макс)
  Цени
   
 • Пакет ЦЕНА НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ
  Старт петък 30.10.2020
  Край понеделник 02.11.2020
  2 - 100 Човека
   

Цената не включва:

 • чекиран багаж срещу допълнително заплащане за 10кг; 20кг или 30кг по желание

Допълнителен багаж, чекиран

– до 10 кг , по 32 лв на посока

– до 20 кг , по 44 лв на посока

-до 32 кг , по 62 лв на посока

 • Priorityboarding – приоритетно качване на борда и допълнителен ръчен багаж до 10кг с размери 55х40х23см по желание
 • изхранване