• Описание
 • Пътуване
 • Включва
 • Резервация
 • Допълнителни опции

ПРОГРАМА:
1 ден: *ДОБРИЧ / ВАРНА – БЕЛОГРАДЧИШКИ СКАЛИ – – ВИДИН
Отпътуване в 04,00ч /05,00ч от Добрич, 06,00ч. от гр. Варна за гр. Белоградчик и посещение на Белоградчишките скали, които са включени в списъка на 100-те национални туристически обекта на България, със своите красиви скални фигури, достигащи на места над 200м.височина и разделени на 3 основни групи. Изключително преживяване с незабравими, спиращи дъха природни гледки сред скали с причудливи форми и гигантски пещери.Отпътуване за гр.Видин. Настаняване в хотел 3* в района на гр. Видин .Нощувка .
2 ден: ВИДИН – * допълнителна екскурзия „РУМЪНИЯ ОТБЛИЗО -КРАЙОВА и КАЛАФАТ“ – ВИДИН
Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия до съседна Румъния. Преминаване през „Дунав мост 2“ или наречен „Нова Европа“. Посещение на гр.Крайова -шестият по големина град в страната. Разходка из парка Николае Романеску –третият по големина градски парк в Европа, истинско райско кътче с много зеленина, езерца, мостчета като от приказките, водни каскади и собствен зоопарк, централният площад Михай Витязул- експлозия от цветя, фонтани, декоративни саксии, а в центъра – статуята на Михай Витязул, обединителят на княжествата Трансилвания, Молдова и Влашко,катедралата на свети Димитър и църквата на мадона Дуду- построени в средата на осемнадесети век с красивите си мозайки. Свободно време за обяд и шопинг. Отпътуване към гр. Калафат, който се намира на брега на р. Дунав, спретнат, чист град, аранжиран с много цветя навсякъде по улиците си. В центъра на града ще видим паметник на войник – първият,загинал по време на войната за независимостта на Румъния 1877г, църквата „Свети Николай“, която ще ни впечатли с изключително красивата си фасада и пищна украса. Връщане във Видин. Нощувка .
3 ден: ВИДИН – КРЕПОСТТА БАБА ВИДА – пещерата МАГУРАТА -ЧЕРЕПИШКИ МАНАСТИР – ВАРНА -*ДОБРИЧ
Закуска. Отпътуване. Посещение на най-известната забележителност на старопрестолния град, средновековната крепост „Баба Вида”- единствената изцяло запазена в страната /Xвек/Град Видин изгражда своя облик в продължение на две хилядолетия, поради това е сложна смесица от различни исторически епохи. Възможност да се разходите в Крайдунавския парк, с една от най-красивите градини по поречието. Отпътуване за пещера Магурата. Пещерата е най-значимата в цялата страна за 8 вида прилепи, приоритетни за опазване в цяла Европа Посещение на Черепишки манастир ”Успение Богородично” –разположен на самия бряг на река Искър. Манастирът е изграден по време на управлението на цар Иван Шишман. Тук е изработено и прочутото „Черепишко Четвероивангелие” с позлатен обков. В скалите над манастира е била изградена костница на два етажа ,чийто параклис е посветен на „Св.Йоан Кръстител”. В манастира са запазени останките на стенописи от XVI – XVIII в. И XIX в.,от тогава е останала и колекция от икони. В светата обител е оформен кът на народния поет Иван Вазов, който от това място се е вдъхновявал за много от своите творби, сред които ”Дядо Йоцо гледа ”и „Една Българка”. Пристигане в гр. Варна късно вечерта.

No details found.

ЦЕНАТА,калкулирана при 35 туриста ВКЛЮЧВА:
 2 нощувки със закуски в хотел 3* в района на град Видин
 транспорт с комфортен автобус 3*;
 медицинска застраховка на България
 водач от агенцията.

 • Пакет
  Старт
  Край
  Група (Мин-Макс)
  Цени
   
 • Пакет на човек в двойна,тройна стая
  Старт сряда 02.06.2021
  Край петък 04.06.2021
  35 - 45 Човека
   

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• Входна такса за пещера Магурата – комбиниран билет за пещерата и залата с рисунките – 10 лв.
• Крепоста Баба Вида – възрастни 4 лв, ученици и пенсионери – 2 лв.
• Белоградчишки скали – възрастни 5 лв, ученици и пенсионери – 2лв.
• Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ – доплащане 2 лв /човек (за 1 ден в Крайова и Калафат);
• допълнителна еднодневна екскурзия „РУМЪНИЯ ОТБЛИЗО -КРАЙОВА и КАЛАФАТ“ – 39,00 лв/ 20,00 евро на човек, входните такси на посещаваните обекти се заплащат отделно от посочената цена на екскурзията.
• доплащане за настаняване в единична стая – 20,00 лв./вечер

Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт ; за деца до 18 год. пътуващи без родител или 1 е необходимо нотариално заверена декларация от родителите / оригинал + копия/ + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 г. възраст/ + копие от акта за раждане.
Лица от 65 до 74 год. имат завишение за мед. застраховка за престоя.
Настаняването в автобуса се осъществява според датата на записване;
Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата

Агенцията си запазва правото за промени в последователността на програмата.
Агенцията не носи отговорност пред граничните власти за нередовни документи от страна на туристите или липса на такива;
Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
Неявяването в точният час на тръгване и на определените срещи по време на програмата се счита за отказ от пътуване и агенцията не носи отговорност и не възстановява вече заплатените суми.
Агенцията предлага и възможност за сключване на застраховка “Отмяна на пътуване”.
Срокове и Условия
Анулация без неустойка при отказ от пътуване до 3 дни след подписване на договора, само при уславие, че остават мин.60 дни до датата на отпътуване
Ако периодът на резервация е под 60 дни, не се дължи неустойка само в деня на резервирането
Програмата е предварителна, фирмата запазва правото си на актуализация, при независещи от нея обстоятелства,както и разместване на дните за плануваните екскурзии!!!