• Описание
 • Пътуване
 • Включва
 • Резервация
 • Допълнителни опции

ДАТИ :

10 -11.10.2020,  7-8.11.2020, 14-15.11.2020, 12-13.12.2020

 ТОП ЦЕНА : 110 лв

ПРОГРАМА

1 ДЕН
04.00 Отпътуване от Варна
Преминаване на българо-турската граница на ГКПП Малко Търново/Дерекьой.

Отпътуване за Одрин.
Около обяд Пристигане в Одрин – втората османска столица след Бурса и преди Константинопол /Истанбул/, града на пехливаните (мазните борби) и плодовите сапуни.
12.00-14.00 Посещение на търговски център с намаления „MARGI OUTLET” и т.нар. СИН ПАЗАР, където може да се намери всичко – от пресни плодове и зеленчуци до млечни продукти, ядки, сушени плодове, кухненска посуда и дрехи.

Посещение на българската църква „ Св.Константин и Елена“.                                                                             Посещение на складове за перилни препарати на ниски цени.

Настаняване в хотел „ ЕДРИН“  3* в центъра на Одрин.  Свободно време. По желание – посещение на джамията на султан Селим II – произведението на най-известния архитект на Османската Империя – Синан, което самият архитект смята за неговия шедьовър- безплатен вход
Свободно време за разходка и разглеждане на АРАСТА БАЗАР – пазара към джамията, Бедестена.
Нощувка.

2 ДЕН 07.00-9.00 Закуска. Освобождаване на хотела.

По желание и при група от минимум 25 човека срещу доплащане от 15 лв отпътуване за град Люлебургас,град, който в миналото е бил известен с това, че тук се правили най-хубавите турски лули, и от там е получел името си „люле“ което в превод от турски означава лула. Древното име на селището е Бергула. Византийският император Теодосий I      го преименува на Аркадиопол в чест на своя син и наследник Аркадий. Градът е превзет от войските на Атила по време на неговия поход срещу Византия през 443 г. По време на Османската империя градът се е наричал Бургас от гръцката дума Пиргос (кула). Основни забележителности в града са – Архитектурен комплекс, състоящ се от джамията „Мехмед Соколи Паша“, построена през 1539-1588 година от великия придворен инжинер Синан; турска баня и хан „Мимар Синан Кервансарай“, градина и мавзолей на Зиндан баба от 14 век.

Пристигане в Люлебургас. Свободно време, ЗА посещение на МОЛ 39 BURDA в Люлебургаз-свободно време 2 часа. Ще имате възможност да посетите и най-добре  заредения магазин Мигрос.

Отпътуване за Лозенград (Къркларели).
Свободно време в центъра на Лозенград за покупки на турски сладкиши и деликатеси на изгодни цени.
Отпътуване за България.
Пристигане  във Варна около 23.30 ч.

No details found.

В цената са включени:

 • Транспорт с туристически автобус
 • Всички пътни и гранични такси
 • Една нощувка със закуска в хотел 3* в центъра на Одрин
 • Водач от фирмата оранизатор
 • Посещение на Лозенград
 • Туристическа застраховка с лимит 5000Е

В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • Посещение на град Люлебургас – 15 лв при минимум 25 желаещи
 • Лични разходи

Настаняването в автобуса е по ред на записване!

Допълнителна информация:

Срок и начин на плащане: 50% от цената при записване, останалата сума се заплаща не по-късно от 15 дни преди датата на отпътуване.

Необходими документи: Международен паспорт; за деца до 18 год. се изисква нотариално заверена родителска декларация от не пътуващия/те родител/и – оригинал и копие, копие от акта за раждане, копие от страницата със снимката в паспорта

Визови, паспортни и санитарни изисквания: Валиден международен паспорт

Минимален брой за осъществяване на пътуването: 35 туриста.

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: – 7 дни преди датата на тръгване.

Агенцията си запазва правото на промени в последователността на програмата, без това да ощетява туристите.

Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

.