Извънредна обстановка от 14.05.2020

Уважаеми наши клиенти на туристическа агенция АРКАИН ТУР ООД

От 14.05.2020г. извънредното положение вече е зад гърба ни, но животът ни е различен и опасността още не е преминала. Ще трябва да живеем по различен начин, ще трябва да се справим. Сега времето изисква отговорност, бърза организация и пренастройване, правилна оценка и важни решения, за да продължи всеки пътя си. Връзката по между ни е още по-важна, защото по-лесно е когато трудностите са споделени. Вярваме, че с разбиране, търпение и много работа заедно ще се справим и заедно пак ще пътуваме и ще се радваме на нови светове и нови приятелства. Поради форсамжор/непреодолима сила, която засегна почти целия свят – епидемията COVID-19, е невъзможно да бъдат реализирани туристическите пътувания. Всички тези резервации са анулирани и възможностите, които има всеки са:

Резервации по пакети и туристически услуги с туроператор АРКАИН ТУР ООД с дата на отпътуване в периода 13.03 – 30.06.2020г.

  1. Да прехвърлим резервацията по същия туристически пакет с друга дата на отпътуване удобна за вас в период до декември 2021 г., оформен като анекс към настоящия договор.*При липса на дати по вашия пакет за 2020г,по споразумение с агенцията,е възможно прехвърляне на дати за 2021г.
  2. Да ползвате платената сума към нас под формата на кредитен ваучер за стойност, оформен като договор, с което парите ви ще бъдат прехвърлени за бъдещо ползване на туристически пакет или туристическа услуга. Валидността на кредитния ваучер, периода, в който можете да го използвате е 24 месеца, считано от датата на издаване. Този ваучер за стойност може да бъде прехвърлен за ползване от трето лице след спазване на съответния ред за това.
  3. Да ви бъдат възстановени средствата в срок до 12 месеца/т.е.до 14.07.2021 г/ след края на Извънредната обстановка,съгласно законовите разпоредби с издаването на кредитно известие към направена фактура за плащане./при направено пълно заплащане на пакети/

В дните от 01.06. до 15.06.2020г. очакваме писмено да ни информирате за вашето решение и избора, който правите на мейл arkain@abv.bg . Ние ще придвижим документалното оформяне на взетото от вас решение, което ще получите на електронната си поща, което е желателно (с оглед социална дистанция) да подпишете и върнете по e-mail.

За тези, които искат да направят това на място след отварянето на офисите ни за работа с клиенти след 20.06.2020г., за създаване на оптимална организация за обслужване ще получите обаждане по телефон, за да се уточни подходящо време съобразно Вашите възможности, така че да не се стига до струпване на клиенти и да не се налага изчакване – за максимално бързо и безопасно обслужване.Надяваме се след тази дата 20.06.2020г.да са вдигнати всички ограничения за работа в нормална среда в офисите ни.

ДОТОГАВА НИЕ ЩЕ ПОДГОТВЯМЕ НАШИТЕ НОВИ ОФЕРТИ!!!

В случай, че изберете вариант с ваучер, моля да имате предвид, че ние ще направим всичко и ще продължим своята работа, а ликвидността на заплатените суми e гарантирана и от покритието на застрахователната полица „Отговорност на туроператор“ на АРКАИН ТУР ООД  в ЗК ЕВРОИНС АД. Работи се на държавно ниво и за допълнителни гаранции за заплатените от вас суми.

Резервации, в които АРКАИН ТУР ООД работи като туристически агент, ще важат условията и инструкциите на доставчиците на туристически пакети и туристически услуги. Моля, проявете разбиране относно цитираните от нашите служители срокове и условия.

Организация на работа в АРКАИН ТУР ООД от 14.05.2020г.:

Във връзка с отпадането на Извънредното положение на 14.05.2020г. и обявяването с решение на МС 365 от 14.05.2020 на Извънредна епидемична обстановка в периода 14.05 – 14.06.2020 бе издадена заповед на Министъра на здравеопазването РД-262-14.05.2020 за въведените противоепидемични мерки.

От 14.05 до 20.06.2020г. офисите ни няма да работят с клиенти на място. Екипът ни ще бъде на разположение по телефон, e-mail,

Разчитаме на вашето разбиране, търпение и толерантност в тази извънредна ситуация. При промяна на обстановката, нормативната база, препоръки от страна на държавните органи и институции ще ви информираме своевременно и ще направим всичко необходимо.

От наша страна ще срещнете професионално отношение, необходимата грижа за реорганизацията на вашите пътувания, при оптимални условия и използвайки всички възможности.

Вярваме в утрешния ден и че отново ще пътуваме безопасно, сигурно без страх и скоро ще си върнем спокойствието и радостта. На разположение сме за информация и съдействие.

За нас е чест, че сте наши клиенти. Ние ценим и пазим вашето доверие!

С уважение,

„АРКАИН ТУР“ ООД

Уважаеми клиенти и приятели,
Във връзка с информацията от вчера относно отпадането на карантината за ГЪРЦИЯ, БЪЛГАРИЯ и СЪРБИЯ от 01.06.20, бихме искали да Ви информираме, че от дата 01.06.20 може да се пътува свободно от и за трите балкански страни по различни поводи, но ще се изисква да се посочи бизнес или друга семейна причина до 15.06.20.
Градските хотели в Гърция ще бъдат отворени и ще посрещат гости от 01.06.20. Всички пътувания за туристи БЕЗ посочване на никаква специфична причина или документация ще бъдат позволени от 15.06.20, от когато ще заработят и сезонните хотели в Гърция. След тази дата туристическите пътувания ще бъдат БЕЗ тестове и БЕЗ карантини. Ще се попълва формална декларация на граничния пункт, че пътуващият не проявява симптоми на Covid-19, т.е., че няма температура, не киха и не кашля

Пожелаваме Ви едно прекрасно лято в Гърция!